Ümit Özdağ çok konuşulan iddiasını TELE1’de anlattı: Murat Gezici korkuyor

Yayın tarihi: 19 Ağustos 2024 Pazartesi 9:56 pm - Güncelleme: 19 Ağustos 2024 Pazartesi 11:15 pm

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le ilgili “Adamı cumhurbaşkanı yapıyoruz” iddiasını TELE1 ekranlarında anlattı. Konuştuğu kişinin Murat Gezici olduğunu doğrulayan Özdağ, Gezici’nin açıklarsa yalanlayacağını daha önce kendisine söylediğini belirterek, “Murat Gezici çok korkuyor. Korkmasının sebebi Meral Akşener değil Meral Akşener’le bu anlaşmayı yapanlardan korkuyor.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, TELE1 ekranlarında gündem olacak açıklamalarda bulundu. Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 2018’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “Bana nedenini sorma, adamı cumhurbaşkanı seçiyoruz” dediği iddialarıyla ilgili konuşan Ümit Özdağ, konuştuğu kişinin Murat Gezici olduğunu da doğruladı.

Özdağ şunları söyledi:

2021 mayıs ayında İstanbul’daki büroma Murat Gezici geldi. Türk siyasetiyle ilgili bir değerlendirme yaptık. Meral hanımla İYİ Parti’nin kuruluş döneminde propoganda çalışıyordu. Konuyu kendisi açtı. ‘Oylar düşüyor, görüyorum. Kendisine Doğu Anadolu’da bir yere gitmemesini söyledim. Giderseniz 5 bin 500 oy alırsınız gitmezseniz 5 bin oy alırsınız halbuki 2 gün kaybedeceksiniz giderseniz. Beni dinlemedi, gitti. Sonra beni Ankara’ya çağırdı. Bana nedenini sorma adamı cumhurbaşkanı seçiyoruz dedi’ dedi. ‘Seçimden iki ya da üç gün sonra bunu 30-35 kişinin olduğu ortamda anlattım. Meral Akşener beni aradı ve tehdit etti. Bunu kamuoyu önünde açıklarsanız bunu inkar ederim’ dedi.

“MURAT GEZİCİ KORKUYOR”

Daha önce birkaç kez isim vermeden açıkladım. Bu sefer de isim vermedim.

Bir kez söylemedi. Daha sonra aynı hadiseyi daha geniş bir şekilde anlattı. Yalanladıktan sonra bir eski il başkanımız twitter mesajı yolladı. Nevin Mengü’nün de anlattığını söylüyor. Programı buldum, o da ona da anlattığını söyledi. Nevin Hanım’ı aradım, ‘evet bana da anlattı, bana da söylersen inkar ederim dedi’ dedi. Bu adam yalan mı söylüyor diye düşündüm bir araştırma yaptım. Murat Gezici’nin bu konuşmanın olduğunu söylediği gün orada olan arkadaşlarla konuştum. Murat Gezici’nin oraya geldiğine şahitler.

Murat Gezici çok korkuyor. Bence korkmasının sebebi Meral Akşener değil Meral Akşener’le bu anlaşmayı yapanlardan korkuyor.

“CUMHUR İTTİFAKI’NI İKİNCİ KEZ MERAL AKŞENER KURDU”

2018 seçimleri öncesi CHP ve İYİ Parti’nin Millet İttifakı’nı kurmasını “Erdoğan açısından en olumlu davranış” olarak değerlendiren Özdağ şu ifadeleri kullandı:

“İYİ Parti o zaman bu kutuplaşmanın dışında kalsaydı ortaya çok daha iyi bir sonuç çıkacaktı. Genel seçimler bitti, yerel seçimlere gidiyoruz. Cumhur İttifakı sona erdi. Açıklamayı Bahçeli yaptı. Erdoğan da kabul etti. İYİ Parti CHP’ye ittifak teklif etti. Bunun üzerine Cumhur İttifakı tekrar kuruldu. Dağılmıştı tekrar kuruldu. Cumhur İttifakı’nı ikinci kez kim kurdu derseniz Meral Akşener derim.

MERAL AKŞENER’E BİRLİKTE YAYIN TEKLİFİ

Ümit Özdağ, “Meral Hanım beni mahkemeye mi vermek istiyor? Ben Meral Hanım’ın yerinde olsam daha cesur bir şey yaparım. Meral Akşener sizin yerinize otursun ben de buraya oturacağım. Burada hakimlerin vereceği bir karar yok kararı halk versin, İYİ Parti seçmeni versin” diyerek Akşener’e birlikte yayına çıkma teklifi yaptı.

ALİ YERLİKAYA’YA ATTIĞI MESAJI ANLATTI

İçileri Bakanı Ali Yerlikaya’ya attığı mesajı anlatan Özdağ şunları söyledi:

“İktidar içerisinde muhalefetle iktidarın birbirine gösterdiği düşmanlıktan daha çok düşmanlık gösteren gruplar var. Bir tarafında mevcut İçişleri Bakanı, bir tarafında eski İçişleri Bakanı olabilir. İki bakanın mutabık olduğu konu ise ‘Ümit Özdağ’ın terörün hedefinde olduğunu biliyoruz ama korumayacağız.’ Yazılı başvuru yaptığımız halde ne Süleyman Soylu ne Ali Yerlikaya. En son Ali Yerlikaya’ya ‘Devlet sorumluluğuyla hareket edin artık’ diye mesaj attım. Bir dönüş olmadı.”

Ümit Özdağ hakkında soruşturma başlatıldı

Kaynak: TELE1