Çankırı’da orman yangını! Dört köy tahliye edildi

Yayın tarihi: 19 Ağustos 2024 Pazartesi 9:52 pm - Güncelleme: 20 Ağustos 2024 Salı 1:56 am

Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde orman yangını çıktı. Ekipler yangını söndürme çalışmasına başladı. Tedbir için ilçedeki dört köy tahliye edildi.

Çankırı’nın Ilgaz ilçesi Yukarımeydan köyündeki ormanlık alanda yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine Kastamonu, Çankırı, Kurşunlu, Ilgaz, Atkaracalar belediyelerinin itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözler sevk edildi.

Rüzgarın etkisiyle ilerleyen yangına havadan helikopter ile müdahale edilmeye başlandı.

Tedbir amaçlı Yukarımeydan, Aşağımeydan, Aşağıdere ve Yukarıdere köylerindeki evler tahliye edildi.

Ekiplerin yangını kontrol altına almak için çalışmaları sürüyor.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DESTEK

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Çankırı’nın Ilgaz ilçesindeki orman yangınına müdahale etmek amacıyla 5 araç ve 10 personelin bölgeye sevk edildiğini bildirdi.

Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“AFAD’dan gelen talep üzerine, Çankırı Ilgaz’da meydana gelen orman yangınına müdahale etmek amacıyla, Ankara Büyükşehir Belediyesi AKOM koordinesinde, İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve ANFA Peyzaj Genel Müdürlüğüne ait 5 araç ve 10 personel yangın bölgesine sevk edilmiştir.”

TAHLİYE EDİLEN 112 KİŞİ KONAKLAMA TESİSLERİNE YERLEŞTİRİLDİ

Çankırı’nın Ilgaz ilçesindeki orman yangınında 6’ncı saat geride kalırken, alevlere 102 araç ve 267 personel ile müdahale ediliyor. İki helikopterde hava kararıncaya kadar söndürme çalışmalarına destek verdi. Bu arada tahliye edilen köylerden 112 vatandaş bölgedeki uygun konaklama tesislerine yerleştirildi ve yine köylerden tahliye edilen 126 hayvan güvenli bölgelere alındı. Söndürme çalışmaları sürdürülüyor.

İzmir yangının nedeni de kopan elektrik telleri çıktı

Kaynak: AA-DHA