iPhone 15 kullanıcılarını üzecek haber! Şimdiden eskitildi

Yayın tarihi: 19 Ağustos 2024 Pazartesi 5:58 pm - Güncelleme: 19 Ağustos 2024 Pazartesi 5:58 pm

Yeni Apple etkinliğinde tanıtılacak olan iPhone 16 ile beraber gelecek yapay zeka desteği Apple Intelligence, iPhone 15 ve Plus modellerine gelmeyecek. Bu yenilikle beraber 15 serisi, iPhone tarihinde en hızlı eskitilen model oldu.

Teknoloji devi Apple’ın yeni tanıttığı yapay zeka desteği Apple Intelligence, iOS 18 güncellemesiyle birlikte geliyor. Fakat bu özellikle uyumlu olan iPhone sayısı, sadece yeni tanıtılacak iPhone’lar ile sınırlı kaldı. Henüz çıkışından 1 sene geçmesine rağmen iPhone 15 serisi, yapay zeka güncellemesini almayacak. Güncelleme 15 serisinden sadece Pro modeline gelecek.

15 PRO MODELİ UCUZ YIRTTI

Donanım Haber’in  haberine göre; Apple’ın heyecan verici yapay zeka desteği, yeni tanıtılacak telefonlar hariç sadece iPhone 15 Pro’ya gelecek. Söz konusu yapay zeka desteği yeni tanıtılması beklenen iPhone 16 serisi ve SE4 modeline gelecek. Yeni gelecek olan modellerle beraber 15 ve 15 Plus modellerine ilginin azalacağı tahmin ediliyor.

NEDEN PRO MODELİYLE SINIRLI?

Yeni gelecek olan iOS sürümünün özellikleri Pro modelleriyle sınırlandırıldı. Bunun nedeni ise donanımsal farktan dolayı. Apple’ın yazılım mühendisliği şefi Craig Federighi, şirketin her zaman yeni özellikleri eski cihazlara getirmeye çalıştıklarını ancak Apple Intelligence’in düzgün çalışabilmesi için belli donanımlara ihtiyaç duyduğunu açıkladı. 15 Pro modelleri ise serinin diğer telefonları 15 ve 15 Plus’a kıyasla, daha iyi bir çip kullanıyor. 15 ve 15 Plus modelleri, A16 çipe sahipken, iPhone 15 Pro, A17 Pro çipini kullanıyor. Yeni gelecek modellerde ise A18 çipi kullanılacağı için yapay zeka özelliklerini karşılayacak bir donanıma sahipler. Federighi, tüm uyumlu cihazların en az 8 GB RAM’e sahip olması gerektiğini de vurguladı.

 

iPhone 16’nın yeni renk seçeneği sızdırıldı

Kaynak: Donanım Haber