Emniyet Genel Müdürlüğü’ne atanan eski vali çiftçiye verdiği sözü tutmamış

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2024 Pazar 7:49 pm - Güncelleme: 18 Ağustos 2024 Pazar 7:50 pm

Özel Haber: Oğuzhan Poyrazoğlu

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne atanan eski Bursa Valisi Mahmut Demirtaş’ın Bursa’daki salçalık domates üreticilerine birçok söz verdiği fakat sözlerini tutmadığı iddia edildi.

Bursa’nın Karacabey Ovası’nda salçalık domatesleri ellerinde kalan çiftçiler, Bursa-İzmir Karayolu’nda sorunlarını dile getirmek amacıyla eylem düzenlemişti. Jandarma ve çevik kuvvet ekiplerinin engellemeye çalıştığı çiftçiler, “Çiftçiye uzanan eller kırılsın”, “Hükümet istifa”, “Çiftçi mahsulüne sahip çık” şeklinde slogan atmıştı.

Çiftçi isyanda! ‘Hükümet istifa’ sesleri. Bursa’da yol kesti İzmir’de karpuz eylemi yaptı

ÖDÜL GİBİ ATAMA

Söz konusu eyleme katılan Sinan Çiftçi isimli domates üreticisi o dönem Bursa Valisi olan Mahmut Demirtaş’ın kendilerine eylemi bitirmesi için Tarım Bakanı ile görüştüğünü domates alım fiyatının 3,5 lira olacağı yönünde söz verdiğini söyledi. Çiftçi, Demirtaş’ın verdiği sözü tutmadığını dile getirirken Demirtaş’ın emniyet müdürü olarak atanmasına da ‘adeta ödül gibi’ ifadelerini kullandı.

“BİZE VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMADI”

TELE1’e açıklamalarda bulunan Sinan Çiftçi ” Tarım Bakanı ile Ticaret Bakanı ile telefonda görüştüğünü söyledi. 3,5 liraya alınacağını söyledi. Fabrikalar bizde 2 – 2,5 liraya almak istiyor. Vali devletin fabrikalardan salçaları alacağını bizden de Tarım Kredi Kooperatif marketler için domates alacağını söyledi. En azından bu sene zarar etmeyecek bu sene çiftçi dedi. Salça fabrikaları da diyor ki hükümet ihracatı kapadığı için satamıyoruz elimizde 2 senelik salça var. Vali bunlar için söz verdi ama sözlerin hiçbirini tutmadı. Asıl amacı yol açılsın biz dağılalım. Bu arada sözlerini tutmadı ödüllendirildi Emniyet Genel Müdürü oldu. ifadelerini kullandı.

Bu kez isyan Kahramanmaraş’ta! Çiftçiler yolu kapattı, valiliğe yürüyorlar

“KENDİSİNE HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ”

Sinan Çiftçi yaşanılan gelişmeleri anlattığı bir video yayımlayarak eski Bursa Valisi olan Emniyet Genel Müdür Mahmut Demirtaş’a Karacabeyli çiftçiler olarak haklarını helal etmediklerini söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ