CarrefourSA’da kriz büyüyor! Polisten işçilere sert müdahale

Yayın tarihi: 19 Ağustos 2024 Pazartesi 10:57 am - Güncelleme: 19 Ağustos 2024 Pazartesi 11:19 am

Haber: TELE 1 HABER MERKEZİ

İstanbul’da bulunan Carrefoursa deposunda işçilerin can güvenliğinin riske atılması, şirketin iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uymaması ve 6 işçinin de sendikalı olduğu içim işten çıkarılması sebebiyle 300 işçi iş bırakma eylemi başlattı. Eylemin 8. gününde işçiler polisin sert müdahalesi ile karşı karşıya kaldı.

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde bulunan CarrefurSA deposunda, 300 işçi 8 gün önce iş bırakma eylemi başlattı. Sendikada iş yeri örgütlenmesinde önderlik yaptığı belirtilen 6 kişi de işten çıkartıldı. İşçiler ayrıca depoda iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uyulmadığını, can güvenliklerinin gözetilmediğini ifade etti.

8 gündür devam eden eylemlerde dün akşam bir gelişme yaşandı. İş bırakma yapan 300 işçiden sonra depoda çalışmaların durdurulması gerekirken Sabancı Holding’e bağlı CarrefourSA deposunda içerideki mallar tırlarla çıkarılmak istendi. Duruma karşı koyan işçiler polisle karşı karşıya geldi.

“İŞÇİLER TEHDİTLE DEPOYA GÖNDERİLDİ”

DGD-SEN yetkililerinin TELE1’e yaptığı açıklamada malları almaya gönderilen işçilerin zorla depoya gönderildiği belirtildi. Şirketin kadrolu işçilere sarı sendika TESKOP üzerinden baskı yaptığı ifade edildi. Yetkililer; “8 gündür devam eden haklı mücadelemizde karşımızda holding yetkililerinden kimseyi bulamıyoruz. İçeride çalıştırılan işçilerin can güvenliği sağlanmıyor. Tırlarla mal kaçırmaya çalışıyorlar. İçerideki rafların riskli olduğunu defalarca belirtmemize rağmen dün gece kadrolu işçiler oraya işten atılma tehdidi ile gönderildi. Üstelik bu baskı ve tehdidi sarı sendika TEZ-KOOP aracılığı ile yapıldığını öğrendik. Ne taşeron ne de kadrolu hiçbir işçinin can güvenliği önemsenmiyor” şeklinde konuştu.

POLİS İŞÇİLERE MÜDAHALE ETTİ

CarrefourSA deposundan tırların depodan mal almasına tepki gösteren işçilere polis müdahale etti. DGD-SEN yetkilileri iş bırakma eylemi yapan işçilere şirket tarafından idari izinli oldukları belirtilen bir mesaj yollandığı belirterek “Biz emek ve ekmek mücadelesi verirken polis kalkanı ile kaşı karşıya kalıyoruz. Çok ciddi bir yaralanma yok ancak polis müdahalesi sonrası birtakım morluklar oluştu vücudumuzda. Burada insanların çay içebilecekleri bir mola alanı bile yok. 6 arkadaşımız sendikalı olduğu için işten çıkarıldı. Bozuk yemekler, küflenmiş ekmekler ile öğün savuşturmak isteyen yetkililere karşı başlattığımız haklı mücadelemizde bir de polis tarafından darp ediliyoruz” ifadelerini kullandı.

6 İŞÇİ SENDİKALI OLDUĞU İÇİN İŞTEN ÇIKARILDI

Taşeron firmaların olduğu CarrefourSA deposunda 250 kişi taşeron firmaya bağlı, 50 kişi ise CarrefourSA’nın kendi kadrosunda çalışıyor. DGD-SEN yetkilileri işten çıkarılan 6 kişinin işyeri temsilcileri olduğu ve işyerindeki örgütlenmende öncü işçiler olduğunu belirtti. Sendika yetkilileri; “4 yıldır içeride örgütlenmemiz var. İşçiler çeşitli mobing ve hakaretlere maruz kalıyor. İşten çıkarılan 6 işçimiz örgütlenmede öncülük eden işçilerimizdi. Haksız bir şekilde sendikalı oldukları için işten çıkarıldılar. Buna tepki olarak tüm haklarımız için iş bırakma eylemi başlattık. İşten çıkarılan arkadaşlarımıza iş iadesi yapılana kadar, haklarımız tam anlamıyla iadene edilenekadar buraaki mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.

İstanbul’da baraj suları çekildi! İşte korkutan tablo…

CarrefourSA, polis, müdahale

İstanbul’da iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uymadığı ve sendikalı olduğu gerekçesiyle işten çıkarılan CarrefourSA işçileri, eylemin 8. gününde polisin sert müdahalesiyle karşı karşıya kaldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ