TFF’den ‘Ali Koç’ açıklaması: Sahaya girmesini kabul etmiyor, fiziki müdahaleyi çirkin buluyoruz

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2024 Pazar 3:28 pm - Güncelleme: 18 Ağustos 2024 Pazar 3:28 pm

Haber: tele1.com.tr

TFF’den Göztepe maçında Ali Koç’a yapılan saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, “Misafir takım kulüp başkanının talimatlara aykırı bir şekilde sahaya girip müdahale etmesini doğru bulmuyor ve kabul etmiyoruz. Bununla birlikte; misafir takım kulüp başkanına münferiden yapılan fiziki müdahaleyi çirkin buluyor ve hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı’na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi.

Trendyol Süper Lig’in 2. haftasında Fenerbahçe İzmir ekibi Göztepe’yle karşı karşıya geldi.

Maçın 51. dakikasında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, deplasman tribününe giremeyen taraftarlar olduğu için tribüne giderek taraftarlarına destek oldu. Koç’un deplasman tribününe gitmesiyle Göztepeli taraftarlar su şişeleri attı. Koç, sarı lacivertli taraftarların bulunduğu bölümden ayrılırken bir kişinin arkasından itmesiyle yere düştü.

Ali Koç, yaşanan olayda kendisini iten kişi ve ihmali bulunan tüm yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

TFF’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Yaşanan olayların büyük yankı bulmasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) açıklama yapıldı. TFF’nin internet sitesinde yer alan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Trendyol Süper Lig’in 2. haftasında oynanan Göztepe A.Ş. – Fenerbahçe A.Ş. müsabakasında futbol sahalarında görmek istemediğimiz birtakım hadiseler yaşanmıştır.

Misafir takım taraftarlarının tribüne girişlerinde yaşanan birtakım olaylardan dolayı, misafir takım kulüp başkanının talimatlara aykırı bir şekilde sahaya girip müdahale etmesini doğru bulmuyor ve kabul etmiyoruz.

Bununla birlikte; misafir takım kulüp başkanına münferiden yapılan fiziki müdahaleyi çirkin buluyor ve hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı’na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Yaşanan olayların, futbolda oluşturmak istediğimiz kardeşlik iklimine faydası olmadığı aşikardır. Futbolun tüm paydaşlarının ortak olduğunu, futbolumuzun marka değerini daha iyi noktalara taşıyabilmek için bu paydaşların sağduyulu bir şekilde birlikte hareket etmesi gerektiğini önemle belirtmek isteriz.

Süreç detaylı bir şekilde federasyonumuzun ilgili kurulları tarafından değerlendirilecek olup, gerekli kararlar ivedilikle alınacaktır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.”

Göztepe maçında Ali Koç’u iten saldırgana ev hapsi

Kaynak: TELE1