88 yaşında hayata veda etti! Fransız efsane Alain Delon kimdir?

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2024 Pazar 3:03 pm - Güncelleme: 18 Ağustos 2024 Pazar 3:50 pm

Haber: tele1.com.tr

Dünyaca ünlü Fransız Aktör Alain Delon 88 yaşında hayata veda etti. 90’dan fazla filmde rol alan Alain Delon’un vefatını çocukları duyurdu.

Ünlü Fransız aktör Alain Delon, 88 yaşında hayatını kaybetti. Delon’un üç çocuğu babalarının ölümünü AFP’ye yaptıkları açıklama ile duyurdu.

Açıklamada “Alain Fabien, Anouchka, Anthony ve köpeği Loubo, babalarının vefatını duyurmaktan derin üzüntü duymaktadır. Kendisi Douchy’deki evinde, üç çocuğu ve ailesiyle birlikte huzur içinde hayata gözlerini yumdu.” ifadeleri yer aldı.

Oyuncunun sağlığı, 2019’da felç geçirmesinin ardından son yıllarda daha kötüye gitmişti. Fransız medyasına göre Delon’un, açıklanmayan başka bir ciddi rahatsızlığı daha söz konusuydu.

ALAİN DELON KİMDİR?

Alain Delon

Tam ismi Alain Fabien Maurice Marcel Delon olan aktör 8 Kasım 1935’te dünyaya geldi.

Fransız aktör, üst üste rol aldığı Rocco and His Brothers, Plein Soleil, L’Eclisse, The Yellow Rolls-Royce, Lost Command, Le Samourai ve Notre Historie filmleriyle hafızalara katıldı.

Ünlü oyuncu 1985 yılında Notre Historie filmiyle En İyi Erkek Oyuncu César Ödülü’nü kazandı. Delon, kariyeri boyunca toplamda 90’dan fazla filmde rol aldı.

Delon aynı zamanda sıkı bir hayvanseverdi. Brigitte Bardot’un federasyonun talebi ile Çin Cumhurbaşkanı’na hayvanlara kötü davranılmaması ile ilgili açık mektup yazmıştı.

Aktörün Nathalie Delon ile evliliğinden Anthony Delon, Rosalie Van Breemen’dan Alain-Fabien Delon ve Anouchka Delon adlı çocukları bulunuyor.

Alain Delon’un üç çocuğunun miras kavgası henüz ölmeden gündeme gelmişti. Oğulları Anthony ve Alain-Fabien, kız kardeşleri Anouchka’nın babalarını manipüle ettiğini ve sağlık durumunu sakladığını iddia etmişti. Anouchka ise, kardeşlerinin babalarının hayatını tehlikeye attığını ve İsviçre’ye taşınmalarını engellediklerini söylüyor.

Oyunucunun çocukları birbirlerine karşı, hakaret, suçlama ve gizli kaydın basına yansıdığı bir yasal mücadele yürütüyor.

Dünyaca ünlü Fransız aktör Alain Delon hayatını kaybetti

Kaynak: TELE1