ABD Dışişleri Bakanı Blinken İsrail’e gidiyor

Yayın tarihi: 17 Ağustos 2024 Cumartesi 12:37 am - Güncelleme: 17 Ağustos 2024 Cumartesi 12:37 am

ABD Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in Gazze’deki ateşkes görüşmelerine ilişkin İsrail’i ziyaret edeceğini bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken bir kez daha Gazze Şeridi’nde ateşkes için İsrail’i ziyaret edecek. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Dışişleri Bakanı Blinken, Mısır ve Katar’ın desteğiyle ABD tarafından bugün sunulan ateşkes ile esir ve tutukluların serbest bırakılmasına yönelik anlaşmanın sonuçlandırılması için yoğun diplomatik çabaları sürdürmek üzere yarın İsrail’e gidecek” denildi.

Bugün sunulan önerinin Gazze’de ateşkesi sağlayacağı belirtilen açıklamada, “Tüm esirlerin serbest bırakılmasını güvence altına alacak, insani yardımın Gazze’ye dağıtılmasını sağlayacak ve daha geniş bölgesel istikrar için gerekli koşulları oluşturacaktır. Bakan Blinken, bölgedeki tüm tarafların gerilimi tırmandırmaktan ya da bir anlaşmaya varılmasını baltalayabilecek diğer eylemlerden kaçınmalarının kritik bir ihtiyaç olduğunun altını çizecektir” ifadeleri yer aldı.

Suriye’de ABD askerlerine İHA’lı saldırı

Kaynak: TELE1