Eski AKP’li milletvekilinin oğlu tutuklandı! “Alkol, taciz, nüfus kullanma”

Yayın tarihi: 16 Ağustos 2024 Cuma 10:07 am - Güncelleme: 16 Ağustos 2024 Cuma 2:00 pm

25-26 ve 27. dönemlerde AKP’den Ankara Milletvekili olan Nevzat Ceylan’ın oğlu Alperen Ceylan’ın tutuklandığı bildirildi.

Gazeteci İsmail Saymaz, bugünkü “Alkol, taciz, nüfus kullanma” başlıklı köşe yazısında 14 Ağustos’ta emniyete gelen bir ihbar üzerine harekete geçildiğini ve ilerleyen süreçte, 25-26 ve 27. dönemlerde AKP’den Ankara Milletvekili olan Nevzat Ceylan’ın oğlu Alperen Ceylan’ın tutuklandığını yazdı. Ankara’da alkollü bir şekilde mesai arkadaşına saldırdığı için gözaltına alınan Alperen Ceylan, polisin yaptığı sorgulamada zaten ceza almış ve aranmakta olduğu söylendi.

Saymaz yazısında, “Alperen Ceylan, Türk Parlementerler Birliği’nin milletvekili ailelerine verdiği kartı gösterip GBT’den kurtulmak istedi” diyerek Ceylan’ın kimlik sorgulamasında direndiğini ve ancak ikna edildikten sonra kimlik bilgilerini verdiğini belirtti.

Olay günü Alperen Ceylan’ın mesai arkadaşına fiziksel ve sözlü saldırıda bulunduğunu belirten Saymaz, “‘Seni öldüreceğim’ dediği” gibi tehditkar mesajlar gönderdiğini ve bu davranışlarıyla ilgili olarak N.T. tarafından şikayet edildiğini yazdı. İfadesinde N.T., “‘Bu mesajlarda, beni öldüreceğini ve yaşatmayacağını söyledi” ifadesini kullandığını aktardı.

“OĞLUM ALKOL ALDIĞINDA BAMBAŞKA OLUYOR”

Ceylan’ın tutuklanmasının ardından babası Nevzat Ceylan ile yaptığı görüşmeyi de aktaran Saymaz, eski milletvekilinin “Oğlum alkol aldığı zaman bambaşka bir şekle giriyor” şeklindeki sözlerine yer verdi. Ayrıca Nevzat Ceylan, oğlunun psikolojik sorunları olduğunu ve tedaviye direnç gösterdiğini belirtti.

İsmail Saymaz’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Adı, Alperen Ceylan.

41 yaşında.

25-26 ve 27’inci dönem AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan’ın oğlu.

Polislerin tutanağa geçirmediği bir bilgiyi aktarayım.

Ceylan, Türk Parlementerler Birliği’nin milletvekili ailelerine verdiği kartı gösterip GBT’den kurtulmak istedi.

Polisler geri adım atmadı.

Yapılan sorgulamada Ceylan’ın polise direnme suçundan ceza aldığı, aylardır arandığı, buna rağmen kamuda çalışmaya devam ettiği anlaşıldı.

Ceylan, cezasının kesinleştiği davadan tutuklanarak, cezaevine kondu.

Bu dosyaya göre…

Ceylan, bir arkadaşıyla Bolu’da alkol aldı. Trafik çevirmesinde yakalanınca babasının milletvekilliğini gerekçe göstererek, tutanak tutulmasını engellemek istedi. Ancak polisler yaşananların hepsini kayda geçirdi. Ceylan’ı mahkum ettiren o tutanak oldu.

‘Seni öldüreceğim’
Ceylan’ın saldırdığı N.T. şikayetçi oldu.

N.T., ifadesinde, birlikte çalıştığı Ceylan’ın iki ay kadar önce “Senden hoşlanıyorum” dediğini ve sevgili olmayı teklif ettiğini söyledi. Teklifi reddettiği için Ceylan’ın mesaj atarak, hakaret ve tehdide başladığını belirten N.T., şöyle dedi:

“Bu mesajlarda, beni öldüreceğini ve yaşatmayacağını söyledi. ‘Mezardaki anneni çıkartır, kemiklerini s…, ananın a… git’ dedi. Benim şikayet etmemden kaynaklı adli ve idari soruşturma geçirirse beni öldüreceğini ama kendisiyle gönül ilişkisi yaşarsam başıma birşey gelmeyeceğini söyledi.”

N.T., 14 Mayıs günü Ceylan’ın iş yerine alkollü geldiğini ifade ederek, “A… k… o… seni yakacağım’ dedi ve üzerime saldırdı” dedi.

Bu ilk olayı değil
Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, iş yerine alkollü gelmek, kamu malına zarar vermek, iş arkadaşları ve idarecilere hakaretten idari soruşturma başlattı. Bakanlık, ceza vermeye kararlı görünüyor. Ceylan, memuriyetten atılabilir.

Siyasi müdahale olmazsa tabi!

Çünkü…

Ceylan’ın, eski milletvekili olan babasının torpiliyle Battalgazi Belediyesi’ne istisnai kadrodan özel kalem müdürü olarak atandığı, ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı’na geçtiği iddia ediliyor.

Ceylan’ın geçen yıl il müdürlüğünde çalışırken bir başka kadın personeli taciz ettiği ancak bu dosyanın kapatıldığı ileri sürülüyor. Ceylan’ın göz önünden uzaklaşması için Altındağ İlçe Müdürlüğü’ne tayin edildiği savunuluyor.

Ceylan: Oğlumun alkol sorunu var
Dün eski AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan’ı arayıp oğluna ilişkin suçlamaları sordum.

Oğlunun alkol problemi olduğunu belirten Ceylan, şöyle diyor: “Oğlum alkol aldığı zaman bambaşka bir şekle giriyor. Tam alkolik değil. Psikologa gösterdik ama devam ettiremedik. Tedavi konusunda sıkıntılarımız oldu, gitmek istemiyor.”

Oğlunun bazen ‘sıkıntıya girdiğinde’ kendi milletvekili sıfatını kullandığını belirten Ceylan, şöyle devam ediyor:

“Bu çocuk suçlu fakat suçlu olmasının sebebi psikolojik. Alkol aldığı zaman başka dünyaya geçiyor. Şiddet uygulayacak noktalara geliyor. Bana da uyguladı.”

Ceylan, oğlunun birkaç yıl önce Bolu’da arkadaşıyla alkol alıp trafikte çevirmeye takıldığını belirtiyor.

Ceylan:

“Adımı kullanarak, tutanak tutturmak istememiş. Polis tutanağı tutuyor, mahkemeye veriyor. Bundan ceza aldı. Bir kısmı kesinleştiği için dünkü olaydan sonra tutukladı.”

Kaynak: Halk TV