İran’da yine tesettür yasağı dehşeti! Başını kapatmayan kadın polis tarafından vuruldu

Yayın tarihi: 15 Ağustos 2024 Perşembe 12:37 pm - Güncelleme: 15 Ağustos 2024 Perşembe 12:37 pm

İran’da başörtüsü takma zorunluluğunu yerine getirmediği gerekçesiyle 31 yaşındaki iki çocuk annesi bir kadın polisler tarafından sırtından vuruldu. Olayın ardından 3 haftadır hastanede tedavisi devam eden kadının sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

İran’da daha önce başörtü yasağına uymadığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve polis nezaretinde öldürülen Mahsa Amini’nin ardından bu sefer İran’ın Nur şehrinde benzer bir şiddet olayı yaşandı.

Edinilen bilgiye göre, 31 yaşındaki Arezoo Badri isimli kadın, bir arkadaşıyla birlikte evine giderken başörtüsü takmadıkları gerekçesiyle polis memurları tarafından hoparlörden yapılan anonsla durdurulmak istendi. Korkuya kapılan kadınlar, yollarına devam etti.

PEŞ PEŞE TETİĞE BASTILAR

Bu esnada silahına davranan polis, önce aracın tekerleğine sonra da kapısına ateş etti. Seken kurşunlardan biri Badri’nin sırtına isabet etti. Yaralanan kadın, çevredekiler tarafından apar topar hastaneye kaldırıldı.

DURUMU CİDDİYETİNİ KORUYOR

Tahran’daki Vali-i Asr Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde tedavi gören kadının akciğer ve omuriliğinde ciddi hasarlar oluştu. Talihsiz kadının durumu ciddiyetini korurken, İran polisi hastane çevresinde güvenlik önlemi aldı.

AKILLARA AMİNİ’Yİ GETİRDİ

İran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ailesiyle birlikte ziyaret ettiği başkent Tahran’da “örtünme kurallarına uymadığı gerekçesiyle” gözaltına alındıktan sonra polis nezaretinde öldürülmüştü. Yaşanan olay, ülkede infiale yol açmıştı.

İran geri çekilme şartlarını açıkladı!

Kaynak: TELE1