Ümit Özdağ: Meral Akşener siyasete Cumhur İttifakı’nda devam edecek

Yayın tarihi: 15 Ağustos 2024 Perşembe 6:59 am - Güncelleme: 15 Ağustos 2024 Perşembe 6:59 am

Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in hakkında dava açacağını açıkladığı Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Dava açılırsa ben de gerekeni mahkemede söylerim. Nasıl kamuoyu önünde söylediysem” dedi. Öte yandan Özdağ Akşener’in Cumhur İttifakı’nda siyasete devam edeceğini dile getirdi.

Ümit Özdağ, YouTube’da Bu Kanal isimli kanalda gazeteci Mine Özbek’in konuğu olmuş ve şu iddialarda bulunmuştu:

“Meral Hanım aday oldu, Muharrem İnce aday oldu. Partisinden az oy aldı. Akşener’in çalışmalarını yapan bir şirket vardı. Ben partiden ayrıldıktan sonra bana geldi. ‘Hocam Meral Hanım ile konuştum beni dinlemedi. Ankara’da buluştuk beni dinlenilmeyen odaya götürdü. ‘Bana nedeni sorma adamı Cumhurbaşkanı seçiyoruz. Eğer adımı verirseniz inkar ederim’ dedi.”

Ümit Özdağ: Meral hanım 2018’de Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı seçmiş bizim haberimiz yok

Bu cümleler üzerine Meral Akşener, kendisini “ihanet” etmekle suçlayan Kemal Kılıçdaroğlu ve “Erdoğan’ı seçtiren kişi” olmakla itham eden Ümit Özdağ’ı mahkemeye vereceğini söyledi

Meral Akşener şu ifadeleri kullanmıştı:

“Ümit Özdağ’ı da veriyorum. Ona da bugüne kadar çok hoşgörülü davrandım. Bir parti kurdu, bizden ayrıldı. Mümkün olduğunca dikkat ettim. Ama bugün itibarıyla onu da veriyorum ki yalanlamamıştım onun kurduğu cümleleri. Mahkemede yalanlayacağım Özdağ’ı da. Hep beraber göreceğiz. Bana iftira atan elinde belge bilgi olduğunu iddia eden herkesi mahkemeye vereceğim. ‘Getir bakalım belgeni’ diye. Herkes kaçıyor.”

Özdağ ve Kılıçdaroğlu’na dava açmaya hazırlanan Akşener sessizliğini bozdu

“GEREKENİ MAHKEMEDE SÖYLERİM”

Sözcü yazarı Aytunç Erkin’e konuşan Ümit Özdağ, “Meral Akşener dava açma konusunda serbest. Ama bu bir hukuki mesele değil siyasi mesele. Mahkemenin bu konuda ne söyleyeceğini ben de çok merak ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak hukuki hakkını kullanacaktır. Dava açılırsa ben de gerekeni mahkemede söylerim. Nasıl kamuoyu önünde söylediysem” diye konuştu.

“CUMHUR İTTİFAKI’NDA DEVAM EDECEKTİR”

Özdağ, Akşener’in Cumhur İttifakı’na katılacağına ilişkin kulislerde konuşulan söylentilerle ilgili olarak da, “Meral Akşener benim için siyasi bir figür değil bir yere konumlandırmıyorum. Ama siyasete devam edeceğini ve siyasete devam ediş ekseninin de Cumhur İttifakı olacağını düşünüyorum” görüşünü ifade etti. Özdağ, “Aytunç Bey, ben 2023 seçimlerinden altı ay önce Kayseri Kent Tv’de Meral Akşener’in masadan kalkacağını söyledim. Masaya döndükten sonra da eğer seçimi Erdoğan kazanırsa Akşener seçim sonrasında Cumhur İttifakı’na yaklaşacak dedim” diye ekledi.

Kaynak: Sözcü