Ayvalık Uluslararası Film Festivali afişi ve “Yeni Bir …” ödül seçici kurulu belli oldu

Yayın tarihi: 14 Ağustos 2024 Çarşamba 7:06 pm - Güncelleme: 14 Ağustos 2024 Çarşamba 7:06 pm

Seyir Derneği tarafından Ayvalık Belediyesi işbirliğiyle 17-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Ayvalık Uluslararası Film Festivali için geri sayım başladı. Türkiye ve dünyadan yılın merak uyandıran filmlerini, farklı başlıklar altında sinemanın konuşulacağı panelleri, Genç Sinema programı ve Seyir Çocuk Günü ile her yaştan izleyiciyi bir araya getirecek festival için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.

Festivalin yapıldığı kentle bağını koruma amacıyla Ayvalıklı sanatçıların eserlerini afişe taşıma geleneği bu yıl da sürüyor ve afiş ilhamını Ayvalık’ta yaşayan Güney Kore’li sanatçı Hyseung Lee’nin eserinden alıyor.

Ayvalık Uluslararası Film Festivali kapsamında Mey|Diageo’nun katkılarıyla üçüncü kez verilecek “Yeni Bir …” Ödülü seçici kurulu belli oldu. Belmin Söylemez, Ali Aga, Anna Maria Aslanoğlu, Asu Maro ve Nezaket Erden’den oluşan seçici kurul tarafından belirlenecek 75 bin TL değerindeki ödülün sahibi festivalin açılış gecesinde açıklanacak.

FESTİVAL AFİŞİ HAZIR

Ayvalık Uluslararası Film Festivali, üçüncü yılında da festival afişinde Ayvalık’ta yaşayan bir sanatçının eserine yer veriyor. Uzun yıllardır Ayvalık’ta yaşayan Güney Koreli sanatçı Hyseung Lee’nin Ege Denizi’nden ilhamla tuvaline taşıdığı etkileyici deniz atı, görsel tasarımını Erdem Yılmaz’ın hazırladığı festival afişine dönüştü.

Hyseung Lee, herkesin evlere kapandığı pandemi döneminde ürettiği eserini “2 santimlik bir denizatını 160 santime büyütünce, bu canlının benzersiz şekli ve rengi ön plana çıktı, sıra dışı karakteri de gözler önüne serildi. Her türlü yolculuğun yasak olduğu bu zaman diliminde, bu gerçeküstü yaratık beni adeta fantastik bir dünyaya götürdü,” diye tanımlıyor.

Ayvalık Uluslararası Film Festivali bu yıl da tıpkı afişteki deniz atı gibi izleyicileri sıra dışı karakterler, hikâyeler, dünyanın farklı yerlerinden sinemacılarla buluşturmaya devam edecek.

MEY|DİAGEO’NUN DESTEĞİYLE “YENİ BİR …” ÖDÜLÜ 3. KEZ VERİLECEK!

Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nde genç sinemacıların yetişmesi ve teşvik edilmesi için verilen ödül, kategori ayrımı olmaksızın, o yıl içinde sinema alanında gösterdiği başarıyla dikkatleri çeken yeni bir yönetmen, oyuncu, senarist, kurgucu, ses tasarımcısı vb. gibi, teşvik edilmesi gerektiği düşünülen bir sinemacıya verilecek. Ödül 2022 yılında Ela ile Hilmi ve Ali filmiyle yönetmen Ziya Demirel’e, geçen yıl Sanki Her Şey Biraz Felaket filmiyle yönetmen-senarist Umut Subaşı’na verilmişti.

Kültür ve sanatın hayatımızdaki önemine inanan ve bu alanda verdiği sürdürülebilir desteklerle öne çıkan Mey|Diageo’nun katkılarıyla üçüncü kez verilecek 75 bin TL değerindeki ödülün sahibi festivalin 17 Eylül’deki açılış gecesinde açıklanacak. “Yeni Bir …” Ödülü’nün seçici kurulunda bu yıl, yönetmen, senarist Belmin Söylemez, kurgucu Ali Aga, yapımcı Anna Maria Aslanoğlu, gazeteci Asu Maro ve oyuncu Nezaket Erden yer alıyor.

FESTİVAL BİLETLERİ 7 EYLÜL’DE SATIŞA SUNULACAK

17 Eylül’de Ayvalık Belediyesi Büyük Park Amfitiyatro’da düzenlenecek açılış gecesiyle başlayacak festivalde gösterimler bu yıl Ayvalık Belediyesi Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi, Fabrika Ayvalık, İsmet İnönü Kültür Merkezi, ASKEV Sera ve Kırlangıç Ayvalık’ta gerçekleşecek. Festival bilet satışları 7 Eylül’de başlayacak. Bilet fiyatları 7-17 Eylül tarihleri arasındaki ön satış döneminde tam 120 TL, indirimli 80 TL, 17 Eylül’den itibaren tam 150 TL, indirimli 100 TL olacak.

Ayvalık Uluslararası Film Festivali, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ayvalık Belediyesi, Kültür için Alan, Mey|Diageo, Paribu, Kürşat Zeytinyağları, Komili, MUBI, OGM Pictures, Gold Film, Zeze/Ayvalık, Çamlık Gazinosu Ayvalık Çay Bahçesi, Kurukahveci Mehmet Efendi, Bilginer-Melin Ayvalık Sanat Kültür Eğitim Vakfı, Asteros Film, Kendine Has, Borusan Otomotiv, Ayvalık Ticaret Odası, Çöp(m)adam, Kratos, Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi, Festival Dostları Tibet Akhuy, Esra Başak, Ela Başak Atakan, Şerif Kaynar, Eren Tapan ve İnci Vural’ın değerli katkılarıyla gerçekleşecek.

Kaynak: BÜLTEN