Özgür Özel’den sokak röportajında tutuklamaya tepki: Bu yanlıştan dönülmeli

Yayın tarihi: 13 Ağustos 2024 Salı 6:36 pm - Güncelleme: 13 Ağustos 2024 Salı 6:37 pm

CHP lideri Özgür Özel, sokak röportajında Instagram’ın kapatılmasına tepki gösteren Dilruba B.’nin tutuklanmasına tepki gösterdi. Özel, “Dilruba’nın tutuklanmış olması kabul edilebilir değildir” dedi.

İzmir’de ‘Tüylü Mikrofon’ adlı YouTube kanalının yaptığı sokak röportajında Instagram’ın kapatılması nedeniyle AKP’yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Dilruba Y. tutuklandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel,  söz konusu olaya tepki gösterdi.

Özel, şunları kaydetti:

“Siyasetçilerin halktan gelen en ağır eleştirilere açık olması demokrasinin gereğidir. Elbette ki seçmenlerin siyasi tercihlerine hakaret, kimsenin tasvip edeceği bir tutum değildir. Ancak hiçbir vatandaşın kişisel düşüncelerini ifade ettiği bir meselenin tutuklama tedbirine kadar götürülmesi ölçüsüz, siyasi bir tutumdur. Öyle ki hepimizin gözü önünde, pek çok ağır suçu işleyenlerin, sırf birilerinin koruması altında olduğu için cezasız kaldığı ortamda, Dilruba’nın tutuklanmış olması kabul edilebilir değildir. Bu yanlıştan dönülmeli, Dilruba serbest bırakılmalıdır.”

Öte yandan Özel’in talimatıyla Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi’nin adli süreci yakından takip ettiği, bu kapsamda İzmir Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve avukatların Dilruba ve ailesiyle, sürecin başından itibaren temas halinde olduğu bildirildi.

AKP’li Mücahit Birinci’den sokak röportajında tutuklamaya tepki!

Kaynak: ANKA