AKP’li Mücahit Birinci’den sokak röportajında tutuklamaya tepki!

Yayın tarihi: 13 Ağustos 2024 Salı 10:48 am - Güncelleme: 13 Ağustos 2024 Salı 10:48 am

Haber: TELE1 Haber Merkezi

AK Partili Mücahit Birinci, sokak röportajında Instagram’ın kapatılmasına tepki gösteren Dilruba B.’nin tutuklanmasına tepki gösterdi. Birinci, “İfadelerini lanetliyorum ama tutuklama gereksiz” dedi.

Eski AK Parti MKYK Üyesi, avukat Mücahit Birinci, İzmir’de ‘Tüylü Mikrofon’ adlı YouTube kanalının yaptığı sokak röportajında Instagram’ın kapatılması nedeniyle AKP’yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Dilruba Y.’nin tutuklanmasına tepki gösterdi.

Birinci, “İnsani öfke hissettiğimiz birine karşı dahi olsa, adil olmayı, biz ceddimizden öğrendik. Devletin büyüklüğü adaletindedir” dedi.

Birinci, Dilruba Y.’nin “ifadelerini lanetlediğini” ancak tutuklamanın gereksiz olduğunu söyledi.

Birinci’nin sosyal medya hesabında yayımladığı mesajı şöyle:

“Ben o kadının ifadelerini lanetliyorum. Hatta o kadına ifadelerinden dolayı öfke de hissediyorum. Kızgınım, partimize destek veren seçmenimizi aşağılayan sözlerini reddediyorum. Hatta bu tür fiiller, bende mide bulantısına yol açıyor.

Her sözü ayaklarımın altındadır ve değersizdir. Siyaseten de sonuna kadar bu zihniyetin karşısında duracağım.

Tek adam ve sair vurguları ise tam bir safsata. 2002’den bu yana demokratik seçimlerle, halkın teveccühü ile seçilmiş bir Cumhurbaşkanım var. İyi ki de var.

Ancak biz bu zihniyete söz ile mukabele ederiz, fikren gereğini yaparız.

İnsani duygularım bunlar.

Hukukçu olarak yorumum ise daha sade olacak, zira tartışmaya yer yok:

TCK 216/2 kapsamındaki suç, ceza alt sınırı itibarıyla tutuklamayı gerektirmez.

İnsani öfke hissettiğimiz birine karşı dahi olsa, adil olmayı, biz ceddimizden öğrendik. Devletin büyüklüğü adaletindedir.”

AKP’li Tuğrul Türkeş’ten Mücahit Birinci’ye: Ak Partiliyim diyor babasını eşeliyorsun FETÖ çıkıyor

AK Partili Mücahit Birinci, sokak röportajında Instagram'ın kapatılmasına tepki gösteren Dilruba B.'nin tutuklanmasına tepki gösterdi. Birinci, "İfadelerini lanetliyorum ama tutuklama gereksiz" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ