Türkiye’den Elon Musk ve Jeff Bezos’a davet

Yayın tarihi: 12 Ağustos 2024 Pazartesi 12:16 pm - Güncelleme: 12 Ağustos 2024 Pazartesi 12:26 pm

Türkiye, ‘Yatırım Dayanışma Konseyi’ toplantısı için dev şirketlerin CEO’larına davet gönderdi. 28 Eylül’de gerçekleştirilmesi planlanan toplantıya katılım sağlamaları için Elon Musk ve Jeff Bezos’ın da davet edildiği iddia edildi.

Türkiye’de 8 yıldır yapılmayan ‘Yatırım Danışma Konseyi’ toplantısının, bu yıl 28 Eylül tarihinde Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

CNBC-e’nin haberine göre, toplantıya Space X ve X platformunun sahibi Elon Musk ile Amazon’un kurucusu Jeff Bezos başta olmak üzere dünyanın önde gelen şirketlerinin CEO’ları ve yönetim kurulu başkanları davet edildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz imzasıyla çok sayıda şirketin ve Dünya Bankası gibi uluslararası kuruluşların üst düzey isimlerine gönderilen davet mektuplarında, 23 Ağustos tarihine kadar katılım konusunda yanıtlarının iletilmesi istendi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Orta Vadeli Program’a ilişkin güncellemenin ardından gerçekleştirilecek toplantıda konuşma yapacak ve Türkiye’ye yatırım çağrısında bulunacak.

ÇİN VE KÖRFEZ ŞİRKETLERİ ÖNE ÇIKACAK

Sekiz yıllık aranın ardından düzenlenecek Yatırım Danışma Konseyi toplantısına, özellikle Türkiye’ye yakın dönemde yatırım yapması beklenen Çin ve Körfez şirketlerinin damga vurması bekleniyor.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) de toplantıya yüksek katılım sağlanması ve Türkiye’deki yatırım iklimindeki değişikliklerin ele alınması için üye şirketlerin toplantıya katılımını önemsiyor. YASED üyelerinin global yöneticilerine de toplantıya katılım davetleri yapıldı.

Jeff Bezos Marmaris’te restorana 3.5 milyon lira hesap ödedi

Elon Musk’tan Yusuf Dikeç videosu! Milyonlarca kişi izledi

Türkiye, ‘Yatırım Dayanışma Konseyi’ toplantısı için dev şirketlerin CEO’larına davet gönderdi. 28 Eylül’de gerçekleştirilmesi planlanan toplantıya katılım sağlamaları için Elon Musk ve Jeff Bezos’a da davet gönderildiği iddia edildi.

Kaynak: CNBC-e