Marmara Üniversitesi öğrencileri isyan etti: Bizi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’ne taşımak istiyorlar

Yayın tarihi: 11 Ağustos 2024 Pazar 1:38 pm - Güncelleme: 11 Ağustos 2024 Pazar 1:42 pm

Haber: TELE 1 HABER MERKEZİ

Marmara Üniversitesi yönetimi Kadıköy’deki Göztepe Kampüsü’nde bulunan İşletme Fakültesi’ni bir kez daha taşıma kararı aldı. Fakültenin adresi bu kez Maltepe’deki Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi olacak. Öğrenciler kendilerine 3 hafta önce mail yoluyla iletilen karara tepki gösterdi.

2018 yılında Kadıköy’deki Göztepe Kampüsü’ne taşınan Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi için bir kez daha taşınma kararı alındı. Fakültenin Maltepe’deki Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’ne taşınacağını mail yoluyla haber alan öğrenciler ise duruma tepkili.

Sosyal medyada öğrencilerin kullandığı Marmara’nın Sesi #GöztepeBoyunEğmiyor adlı hesaptan yapılan açıklamada “Marmara Üniversitesi rektörlüğü, 3 Hafta önce gelen bir e-mail ile rant ve talan uğruna, öğrencilerden hiçbir şekilde görüş alınmadan Göztepe Kampüsünü şehir merkezine çok uzak olan “Recep Tayyip Erdoğan” külliyesine taşınacağını haber verdi” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca öğrenciler, “Sermaye çıkarlarını öğrenci çıkarlarının üstünde gören zihniyeti kabul etmiyoruz.” ifadelerini kullanarak karara karşı olduklarını dile getirdiler.

Marmara Üniversitesi, göztepe kampüsü

 

Kaynak: HABER MERKEZİ