İnternet kullanmak daha da cep yakacak! Dev bir zam da Telekom’dan

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2024 Cumartesi 9:19 am - Güncelleme: 10 Ağustos 2024 Cumartesi 12:06 pm

İnternet servis sağlayıcıları peş peşe zam duyurularını yapmaya devam ediyor. Son olarak Türk Telekom da tarifelerine yüzde 30 zam yaptı.

Türkiye’deki yüksek enflasyonun etkisiyle internet servis sağlayıcıları, abonelik ücretlerine art arda zam yapma kararı alıyor. Son olarak TürkNet’in yüzde 25 oranında yaptığı zammın ardından, ülkenin en geniş internet ağına sahip olan Türk Telekom da internet paketlerinin fiyatlarına yüzde 30’a varan zam uyguladı.

Her ne kadar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yıl sonu enflasyon hedeflerini değiştirmemiş olsa da, piyasadaki fiyat artışları durmaksızın devam ediyor.

İğneden ipliğe pek çok ürün ve hizmette olduğu gibi, internet servis sağlayıcıları da maliyetlerini dengelemek amacıyla abonelik ücretlerini yükseltmeye devam ediyor.

Türk Telekom’dan internete büyük zam! Yeni tarifeler belli oldu

EN UCUZU 579 LİRA

Türk Telekom’un yaptığı son güncellemelerle birlikte, internet tarifeleri yeniden şekillendi. Şirketin internet sitesinde paylaştığı yeni fiyat listesine göre, 16 Mbps hızındaki en düşük internet paketinin taahhütlü aylık ücreti 579 TL’ye çıktı.

Eğer kullanıcılar altyapılarının desteklemesi durumunda daha yüksek hızlardaki paketlere geçmeyi tercih ederlerse, bu durumda ödeyecekleri ücret de önemli ölçüde artacak. Özellikle 1000 Mbps hız sunan paket için belirlenen aylık ücret 1089 TL’ye yükseldi. Aynı hız ve özelliklerdeki paketlerin rakip firmalarda 500 TL civarında olması, Türk Telekom kullanıcılarının sosyal medyada fahiş fiyatlara olan tepkilerini artırdı. Bu durum, birçok kullanıcının alternatif internet servis sağlayıcılarına yönelmesine neden olabilir.

 

Kaynak: TELE1