Telefonundan sildi! Maduro’dan Whatsapp’a casus suçlaması

Yayın tarihi: 8 Ağustos 2024 Perşembe 8:56 am - Güncelleme: 8 Ağustos 2024 Perşembe 8:56 am

Tartışmalı seçim sonucuyla iktidarı elinde bulunduran Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, WhatsApp’ı casus ilan etti. Maduro, Venezuelalılara diğer uygulamalara geçmesi tavsiyesinde bulundu.

Venezuela Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores’te, balıkçılık ve tarım sektörü temsilcileriyle bir araya gelen Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Whatsapp’ı casus ilan etti.

Balıkçılık ve tarım sektörü temsilcilerine seslenen Maduro, “WhatsApp, Venezuela’da sahip olduğu listeyi casusluk faaliyetleri için Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçılarına teslim etti. Bu sosyal uygulama, psikolojik bir savaş yürütüyor. Darbe ve şiddet lehine konuşmayan sosyal liderleri, askerleri, polisleri, sanatçıları ve sporcuları tehdit ediyor” ifadelerini kullandı.

Venezuela’daki seçim sonrası Maduro’dan ‘iç savaş’ açıklaması

Venezuelalılara, WeChat ve Telegram uygulamalarını tavsiye eden Maduro, “İnsanlara gönüllü olarak WhatsApp’tan çıkmalarını ve diğer ağlara geçmesi çağrısında bulundum” dedi.

CANLI YAYINDA SİLDİ

Maduro, ülkede bazı kesimlerin WhatsApp üzerinden şiddet ve nefret yaydığını gerekçe göstermiş, bu uygulamayı dün canlı yayında silmişti.

 

 

Kaynak: TELE1