Yine AKP klasiği! Zarrab’ın eniştesine rant, Hataylının zeytinliğine gasp

Yayın tarihi: 7 Ağustos 2024 Çarşamba 12:03 pm - Güncelleme: 7 Ağustos 2024 Çarşamba 12:03 pm

AKP‘nin rezerv alan uygulaması garibanı mülksüzleştirirken, iktidara yakın isimleri servet sahibi yapmaya devam ediyor. Rezerv Yasası ile deprem bölgesinde birçok depremzedenin mülkü iktidar eliyle kamulaştırılırken, aynı yasa ile İzmir’de önemli ve rant değeri yüksek bir bölgenin imarı değiştirildi. Arazinin yüzde 73’ü imara açıldı. Arazinin sahibi ise dikkat çekti.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 6 Şubat depremlerinin ardından mallarını, canlarını, şehirlerini kaybeden binlerce depremzede ‘Rezerv Yasası’ ile ellerinde kalan son mülklerini de bir bir kaybetmeye başladı. Muhalefet başta olmak üzere uzmanların tüm uyarılarına rağmen iktidar parsel parsel garibanın elindeki son mülkünü elinden aldı. Aynı yasa ile birileri mülksüzleştirilirken, iktidara yakın isimler ise servetine servet katmaya devam ediyor.

NAB Holding Başkanı ve Rıza Zarrab’ın eniştesi Behram Eromi

DEPREMZEDENİN ZEYTİNLİĞİNİ ALAN YASA ENİŞTEYE ŞEHİR İNŞA ETTİRECEK

Ramazan Bayramı’na girerken Hatay’da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yeni imar planını askıya çıkardı. Tatil zamanı 15 günlük de itiraz hakkı tanıdı. Mimarlar ve Şehir Plancıları Odası başta olmak üzere pek çok kesimden büyük mülkiyet kaybının yaşanacağı uyarısı geldi. Ve plan sonrasında özellikle Samandağı, Kırıkhan, Defne’de sadece sağlam ve az hasarlı evler değil, zeytinliklere de el konulmaya başlandı. Öyle ki, çiftçiler sabah tarlalarına gittiklerinde iş makinelerinin zeytinleri köklediğini gördüler. Kimi yürütmeyi durdurma kararı alsa da, ‘karar’ çoktan verildiğinden birkaç gün sonra yeniden ve yeniden aynı manzaralarla karşılaştılar.

Depremzedenin zeytinliğine el koyan yasa İzmir’de bir başkasının servetine servet katacak. Bakanlık, ‘rezerv alan’ yasasına dayanarak İzmir Büyükşehir ve Seferihisar belediyelerine sorma gereği duymadan, önemli ve rant değeri yüksek bir bölgede 3 milyon m2 alanın imarını değiştirdi. Arazinin yüzde 73’ü imara açıldı ve 176 hektarlık bölümü kentsel gelişim bölgesi ilan edildi. 4 bin 217 konut ile ticari binaların yapılması öngörüldü. Yaklaşık 30 bin kişilik yeni bir şehir anlamına geliyor. Dolayısıyla öncesinde para etmeyecek arazi şimdi milyarlarca lira değerinde. Arazinin sahipleri ise dikkat çeken bir isim. İran, Azerbaycan ve Türkiye’de iş yapan NAB Holding’in patronu Behram Eromi’ydi. Zarrab’ın ablası ile evli. NAB Holding’in Seferihisar’da 2021’de iki ayrı lüks villadan oluşan siteleri de bulunuyor.

Ebrar Karakurt’tan AKP trolü Furkan Bölükbaşı’na ‘provokatör’ yanıtı: Kim bu lavuk?

Kaynak: TELE1