6 Şubat depremlerinin üzerinden 18 ay geçti! Depremzedeler sağlık hakkına erişemiyor

Yayın tarihi: 6 Ağustos 2024 Salı 4:57 pm - Güncelleme: 6 Ağustos 2024 Salı 4:57 pm

11 ili etkileyen yıkıcı 6 Şubat depremlerinin üzerinden 18 ay geçti. Geçen onca aya rağmen bölgedeki yurttaş temel haklarından hala mahrum. Türk Tabipleri Birliği bölgenin son durumuna ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada onlarca hastane ve sağlık merkezinin açılmadığı belirtildi.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 6 Şubat depremlerinin üzerinden 18 ay geçmesine rağmen bölgede hayat normale dönmedi. Verilen birçok söz sadece AKP’nin seçim vaadi olarak havada asılı kaldı. Eğitim, sağlık, barınma gibi pek çok alandaki sorun güncelliğini koruyor. Türk Tabipleri Birliği de bölgede yaşanan sağlık sorunlarına ilişkin açıklama yaptı.

TTB’nin açıklamasında; “Şubat 2023 depremlerinin üzerinden tam 18 ay geçti. Ne var ki deprem bölgelerinde onlarca hastane ve aile sağlığı merkezi halen açılamadı, yurttaşların sağlık hakkına erişimi sağlanamadı, yoğun bir emek ve fedakarlık ile görev yapan hekimlerin ve sağlık emekçilerinin sorunları çözülemedi.” denildi.

Ayrıca TTB; “Türk Tabipleri Birliği olarak; deprem bölgesinde devam eden sorunlara ve çözüm önerilerine yer vereceğimiz Şubat 2023 Depremleri 18. Ay Raporu’nu 17 Ağustos 1999 depreminin 25. yıldönümünde Hatay’da açıklayacağımızı duyuruyor, kamu otoritesine sorumluluklarını ve sağlık alanının tüm bileşenleri ile ortak hareket etmenin önemini bir kez daha hatırlatıyoruz.” dedi.

Küresel depremler Borsayı vurdu! BIST 100 haftaya iki devre kesiciyle başladı

Kaynak: ANKA