Mourinho’dan ‘Şampiyonlar Ligi mi Avrupa Ligi mi’ sorusuna taraftarı heyecanlandıracak yanıt

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2024 Pazartesi 7:05 pm - Güncelleme: 5 Ağustos 2024 Pazartesi 7:05 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho; Lille maçı öncesi yaptığı açıklamada, “Eğer bana ‘Şampiyonlar Ligi’ni kazanabilir misiniz’ diye sorarsanız, şunu derim: Her şey mümkün ama ben mucizelere inanmam. Ama bana ‘Avrupa Ligi’ni kazanabilir misiniz’ derseniz, ‘Evet kazanabiliriz’ derim. Ama Şampiyonlar Ligi’nde oynamayı tercih ederim” dedi. Mourinho, ayrıca orta sahaya transfer ile ilgili sorulan soruyu da yanıtladı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme turunda yarın oynanacak olan Lille maçı öncesinde, Mert Hakan Yandaş ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan Mourinho, Fred’in sakatlığı dışında takımda sorun olmadığını belirterek, yarınki maça hazır olduklarını söyledi.

“YARINKİ MAÇA HAZIRIZ”

Mourinho’nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

-Önemli bir sakatlığımız var. Fred’in yaşadığı sakatlık. Onun dışında takımın durumu iyi. Yaklaşık 40 antrenman yaptık. 7 maç oynadık ve sadece 1 sakatlığımız oldu bu süreçte. Avrupa Şampiyonası ve yeni transfer oldukları için takıma sonradan katılan oyuncular, durumlarını gitgide yukarıya çekiyorlar. Lugano maçından bugüne kadarki süreçte çok iyi antrenman yaptık. Yarınki maça hazırız.

TRANSFER SORUSUNA YANIT

-Türkçe konuşabilmeyi isterdim. Ama bazen de konuşamadığım için mutlu oluyorum. Çünkü televizyonda, sosyal medyada, haber sitelerinde neler konuşuluyor anlamıyorum. Transfer dedikodularının dışındayım. Evet Fred yarın olmayacak ama başka oyuncularımız var. Bir oyuncu sakatlandığın da diğer oyunculara fırsat penceresi açılır. Benim umduğum şey, onun yerine oynayan oyuncular ellerinden gelenin en iyisini yapar. Her hoca kadrosunda daha fazla oyuncu ister. Ama ben sakinim. Elimdeki oyunculara odaklanmayı tercih ediyorum. Tabi transfer penceresi kapanana kadar yeni bir oyuncu gelirse her hoca gibi ben de ona “Hoş geldin” derim. Ama ben umutsuz değilim, özgüvenliyim. Elimdeki oyuncuların en iyisini yapacağını biliyorum.

“BEN BAHANE SUNMAYI SEVMEM, BİR SONRAKİ MAÇA KONSANTRE OLMAYI SEVERİM”

Mourinho, Fenerbahçe’de sezonu erken açmasıyla ilgili sorulan soruyu da şu yanıtı verdi:

-Bu benim için ilk kez olmuyor. Tottenham’la ön eleme oynadığımı zaman zaman unutuyorum. İkinci kez başıma geliyor. Ama ilk defa Avrupa Şampiyonası veya Dünya Kupası olan bir yazda erken açıyorum sezonu. Bu da işimizi 2 kat zorlaştırıyor. Çünkü resmi maçlar oynuyorsunuz. Avrupa Şampiyonası’ndan dönen oyuncular takıma farklı periyotlarda katılıyorlar. Şu anda 40 idman yaptık. Belki de 10’unda oyuncuların tamamı vardı elimizde. Adım adım takıma katıldılar. Bu da işimizi zorlaştırıyor. Ama içinde bulunduğumuz durum bu. Ben bahane sunmayı sevmem. Ben her zaman bir sonraki maça konsantre olmayı severim.

Portekizli teknik adam, yarın karşılaşacağı rakibiyle ilgili ise şöyle konuştu:

-Yarınki maçı kazanmayı bekliyorum. Çok zor bir maç olacak. Lille takımını beğeniyorum. Lugano maçlarını oynarken bana ‘Lille takımını izlemeye başladınız mı’ diye sormuşlardı. Ama o maçları oynarken 1 saniye bile izlememiştim. Fakat Lugano maçı sonrası, havuzdaki birkaç saatten sonra rakibimizi çok fazla izledik. Gerçekten takım olarak hoşuma gitti. Ekibimle sezon öncesi maçları da izledik. Gerçekten iyi bir takım. Yeni bir hocaları var. Ama geçmişten gelen, uyguladıkları fikirleri var. Zor bir maç olacak bizim için. Ama onlar için de zor olacak. 

“AVRUPA LİGİ’Nİ KAZANABİLİRİZ, AMA TERCİHİM ŞAMPİYONLAR LİGİ”

Mourinho, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi ile ilgili de dikkat çeken bir açıklama yaptı. Şampiyonlar Ligi’ni kazanma ihtimali ile ilgili, “Her şey mümkün ama ben mucizelere inanmam” dedi. Portekizli hoca, Avrupa Ligi şampiyonluğu ile ilgili ise “Ama bana ‘Avrupa Ligi’ni kazanabilir misiniz’ derseniz, evet kazanabiliriz derim” dedi.

Mourinho’nun açıklaması şöyle:

-Kulüp bana hiçbir zaman bana Şampiyonlar Ligi’nin bir ihtiyaç olduğunu söylemedi. Ama bence hem kulübün, hem Türk futbolunun, hem de oyuncuların prestiji için eğer Şampiyonlar Ligi oynayabilirsek bizim için iyi olur. Eğer bana ‘Şampiyonlar Ligi’ni kazanabilir misiniz’ diye sorarsanız, şunu derim: Her şey mümkün ama ben mucizelere inanmam. Ama bana ‘Avrupa Ligi’ni kazanabilir misiniz’ derseniz, evet kazanabiliriz derim. Ama bana ‘Şampiyonlar Ligi’nde mi yoksa Avrupa’da mı oynamak isterseniz’ diye sorarsanız, Şampiyonlar Ligi derim. Biz de Şampiyonlar Ligi’ne kalabilmek için her şeyi yapacağız. Zor bir kura çektik. Lugano zordu, daha kolay olabilirdi. Lille zor kuraydı, daha kolay olabilirdi. Ama biz de bu rakipler için zor bir takımız. Saha içinde savaşacağız.  

FENERBAHÇE-LILLE MAÇI NE ZAMAN?

Fenerbahçe, turun ilk maçını Salı (yarın) günü Fransa’da oynayacak. Karşılaşma TSİ 21.30’da başlayacak. Turun rövanş maçı ise 13 Ağustos Salı günü Kadıköy’de oynanacak.

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi play-off turundaki rakipleri belli oldu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho; Lille maçı öncesi yaptığı açıklamada, "Eğer bana 'Şampiyonlar Ligi'ni kazanabilir misiniz' diye sorarsanız, şunu derim: Her şey mümkün ama ben mucizelere inanmam. Ama bana 'Avrupa Ligi'ni kazanabilir misiniz' derseniz, 'Evet kazanabiliriz' derim. Ama Şampiyonlar Ligi'nde oynamayı tercih ederim" dedi. Mourinho, ayrıca orta sahaya transfer ile ilgili sorulan soruyu da yanıtladı. 

 

Kaynak: HABER MERKEZİ