Beşiktaş’tan transfer sezonunda kadrosuna yıldız yağdırdı! İşte anlaşma şartları ve sezon istatistikleri

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2024 Pazartesi 4:53 pm - Güncelleme: 5 Ağustos 2024 Pazartesi 4:53 pm

Süper Lig’de yeni sezon hazırlıklarına devam eden Beşiktaş geçen seneki tarihi puan farkını unutturmak için mutlak şampiyonluk hedefliyor. Kadrosuna Immobile, Rafa Silva, Paulista gibi yıldız isimleri kattı.

Beşiktaş’ta yeni sezonun mutlak parolası şampiyonluk. Yaz transfer sezonunda fırtına gibi esen Siyah Beyazlılar arka arkaya yıldız isimleri kadrosuna kattı. Paulista, Silva ve Immobile transferleri ile tecrübeli isimleri transfer eden Beşiktaş, Can Keleş ve Emirhan Topçu transferleri ile genç oyunculara yatırım yapmaya devam etti. İşte Beşiktaş’ın yeni transferleri:

Galatasaray’dan yeni sezon öncesi 3 nokta transfer! İşte sözleşme detayları ve istatistikler

GABRİEL PAULİSTA

Beşiktaş, defans hattını Brezilyalı stoper Gabriel Paulista ile güçlendirdi. 33 yaşındaki deneyimli oyuncu, Atletico Madrid’den bonservissiz olarak transfer edildi. Geçtiğimiz sezon 24 maçta forma giyen Paulista Beşiktaş ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Oyuncunun maliyeti için kulüp tarafından yapılan açıklamada “Oyuncuya 2024-2025 ve 2025-2026 sezonları için 2 milyon 120 bin euro 2026-2027 sezonu için ise 2 milyon 110 bin euro garanti ücret ödenecektir. Ayrıca net 1 milyon euro imza parası 3 yılda ödenecektir” ifadeleri yer aldı.

RAFA SİLVA

Beşiktaş’ın bir diğer yıldız transferi ise Benfica’dan Rafa Silva oldu. 31 yaşındaki Portekizli oyuncu, Siyah – Beyazlılarla 3 yıllık anlaşma sağladı. Benfica ile sözleşmesi biten oyuncu için bonservis ücreti ödenmedi. Kulüp tarafından yapılan açıklamada oyuncunun her sezon için 6 milyon euro garanti ücret alacağı belirtildi. Geçtiğimiz sezon Benfica formasıyla 52 maçta 22 gol ve 15 asistlik performans sergileyen Silva’nın Beşiktaş’ın en etkili hücum silahı olması bekleniyor.

CİRO IMMIBİLE

Siyah Beyazlıların yaz transfer döneminde en ses getiren transferi ise İtalyan yıldız Ciro Immobile oldu. Lazio’dan 3 milyon euro bonservis bedeli karşılığında transfer edilen 34 yaşındaki santrafor, 2 yıllık sözleşmeye imza attı. Oyuncuya her sezon için net 6 milyon euro garanti ücret ödeneceği açıklandı. Immobile geçtiğimiz sezon 43 maçta 11 gol ve 1 asistlik performans gösterdi.

CAN KELEŞ

Fatih Karagümrük’ten 2.75 milyon euro bonservis bedeliyle transfer edilen 22 yaşındaki Can Kelaş ile 4 yıllık sözleşme imzalandı Keleş, geçtiğimiz sezonda 39 maçta 5 gol ve 4 asistlik performans sergiledi.

EMİRHAN TOPÇU

Savunma hattına yapılan bir diğer takviye ise Emirhan Topçu oldu. Çaykur Rizespor’dan transfer edilen 23 yaşındaki stoper için 3.4 milyon euro bonservis ödeneceği açıklandı. Geçen sezon 32 maçta 1 gol ve 4 asist yapan Emirhan’ın savunmada önemli bir alternatif olması bekleniyor.

Kaynak: TELE1