Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nin acil servisi kapatıldı! TTB’den tepki gecikmedi

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2024 Pazartesi 2:42 pm - Güncelleme: 5 Ağustos 2024 Pazartesi 2:42 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi acil servisinin kapatılmasına TTB‘den tepki geldi. TTB, “İzmir’de köklü üniversitemiz Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ülkemizdeki ilk Acil Tıp Anabilim Dalı olarak 30 yıl önce hizmet vermeye başlayan acil servisinin kapatılması kabul edilemez” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nin acil servisi kapatıldı. Hastanenin acil servisi kırmızı alan dışında hastalara kapatıldı. Hastane yönetimi tarafından yapılan açıklamada, kapatılma gerekçesi olarak tadilat yapılacağı belirtildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Türk Tabipleri Birliği (TTB), “Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi acil servisinin kapatılması kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

TTB’den doktorların bozkurt fotoğrafına ‘ilke’ hatırlatması

TTB tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

“İzmir’de köklü üniversitemiz Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ülkemizdeki ilk Acil Tıp Anabilim Dalı olarak 30 yıl önce hizmet vermeye başlayan acil servisinin kapatılması kabul edilemez.

Uzun yıllardır İzmir merkezi ve çevre ilçelerdeki acil vakalar için yoğun sağlık hizmeti ve bilim üreten bir merkezin; liyakatsiz idarecilerin öğretim üyeleri, asistan hekimler ve sağlık çalışanların üzerindeki baskıları sonucu içi boşaltılmış ve işlemez hale dönüştürülmesi kent halkının sağlığı ve tıp eğitimi için bir tehdit oluşturmaktadır.

9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi yetişkin hastanesi acil servisinin kapatılması ve pandemi döneminde İstanbul’da havaalanı sahasına apar topar açılan hastanenin yenidoğan servisinde yaşanan olay üzerinden söylemek isteriz ki; Sağlıkta Dönüşüm Programı tüm yönleriyle iflas etmiş durumdadır. Üniversite hastanelerinin ve kamu sağlık kuruluşlarının sorunları liyakatsiz, yandaş yöneticilerle çözülemez. Sorunlar bilimsel veriler ışığında demokratik katılım sağlanarak öğretim üyesi, asistan hekimler ve sağlık çalışanlarıyla birlikte ele alınmalı, çözüm yolları açılmalıdır. Yıllardır kendi alanında yetkin hekimler yetiştirmiş tıp fakültelerimizi kendi kaderiyle baş başa bırakmak yerine her yönüyle güçlendirmek sağlık otoritesinin ana hedeflerinden olmalıdır. TTB olarak halkın sağlık hakkına erişiminin önündeki engellerin ortadan kaldırılması ve hekimlerin güvenli çalışma ortamlarına kavuşması için çalışmaya, üretmeye, ürettiklerimizin hayata geçmesi için mücadeleye devam edeceğiz. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisinin kapanmasıyla ilgili sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyurmak isteriz.”

Kaynak: HABER MERKEZİ