Melih Gökçek’i jelibon kesmedi! Bu kez İmamoğlu paylaşımı yalanlandı

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2024 Pazartesi 12:39 pm - Güncelleme: 5 Ağustos 2024 Pazartesi 12:40 pm

Haber: Haber Merkezi

Görevden alınan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek sosyal medyadan paylaştığı bir görselle İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ‘mason’ iftirası atmaya çalıştı. Gökçek’in paylaşımını teyit.org yalanladı.

Jelibonu maden sanmasıyla gündeme gelen görevden alınan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ‘mason’ iftirası atmaya çalıştı.

Jelibonu maden sanan Melih Gökçek, İlber Ortaylı’ya ‘cahil’ dedi

Gökçek sosyal medya hesabından ‘Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Loncası’ başlıklı bir görsel yayınladı. Görselde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mason loncasında kıdem yükseldiği belirtiliyor. Paylaşılan görselde ise İmamoğlu’nun bir fotoğrafı yer alıyor. Gökçek söz konusu görseli, “Ekrem bu belge doğru mu? Sadece öğrenmek istiyoruz” sözleriyle paylaştı.

TEYİT.ORG YALANLADI

Gökçek’in paylaştığı görsel sosyal medyada dolaşıma sunulan paylaşımları denetleyen teyit.org yalanladı. Teyit.org belgenin orijinalinin Hürol Taşdelen’e ait olduğunu ve İmamoğlu’nun fotoğrafının ise FaceApp uygulamasıyla gençleştirilerek eklendiğini söyledi.

Teyit.org’un paylaşımı şöyle:

“Belge montajlanarak sağ alt köşesine İmamoğlu’nun fotoğrafının FaceApp ile gençleştirilmiş hali eklenmiş. Belgenin orijinalinde ise eski bir Mason locası üyesi olduğunu belirten Hürol Taşdelen’in ismi yer alıyor”

Kaynak: HABER MERKEZİ