48 saatlik yasal sürede sona gelindi! Instagram ne zaman açılacak?

Yayın tarihi: 4 Ağustos 2024 Pazar 12:30 pm - Güncelleme: 4 Ağustos 2024 Pazar 12:30 pm

BTK kararıyla erişim engeli getirilen Instagram, 48 saatlik ‘katalog suçlar’ yasal süresinin geçmesine rağmen açılmadı. 50 milyondan fazla kullanıcısı olan Instagram ne zaman açılacak?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kararıyla kapatılan sosyal medya platfotmu Instagram, 48 saatlik yasal süre dolmasına rağmen açılmadı.

Sabah’ın haberine göre, BTK tarafından erişime engellenen Instagram, Türkiye’nin istediği kurallara uyana kadar da kapalı kalacak. Sorunun aşılması için META’nın Türkiye’deki temsilcileri ile yapılan toplantıda da sonuç çıkmadı.

KATALOG SUÇLAR NELERDİR?

5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) 100/3 hükmünde yer alan katalog suçlar şu şekilde:

“Soykırım ve insanlığa karşı suçlar, göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti, kasten öldürme, kasten yaralama ve neticesi sebebiyle ağırlaşmış kasten yaralama, işkence, cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı, hırsızlık ve yağma, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, düşmanla işbirliği yapmak, devlfiilîarşı savaşa tahrik, düşman devlete maddi ve mali yardım, Cumhurbaşkanına suikast ve fiilî saldırı, silah kaçakçılığı suçları, banka yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile diğer mensupları tarafından işlenen zimmet suçu, kasten orman yakma suçu, kültür ve tabiat varlıklarını haksız olarak yurtdışına çıkarma suçu, kaçakçılık suçlarının tamamı, sağlık personeline yönelik işlenen kastan yaralama suçu.”

Erdoğan BTK’nın erişim engeli getirdiği Instagram’dan paylaşım yaptı

CHP’den Instagram için TBMM’ye acil toplantı çağrısı

Instagram, ne zaman açılacak

BTK kararıyla erişim engeli getirilen Instagram, 48 saatlik ‘katalog suçlar’ yasal süresinin geçmesine rağmen açılmadı. 50 milyondan fazla kullanıcısı olan Instagram ne zaman açılacak?

Kaynak: HABER MERKEZİ