Kritik iddia! Mossad Haniye’yi öldürmek için İranlı güvenlik görevlileri kiraladı

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2024 Cumartesi 2:51 am - Güncelleme: 3 Ağustos 2024 Cumartesi 2:51 am

Haber: TELE1 Dış Haberler

İngiliz gazetesi The Telegraph çok konuşulacak bir iddia ortaya attı. Söz konusu iddiaya göre, Mossad Haniye’yi öldürmek için İranlı güvenlik görevlilerini kiraladı.

Hamas lideri İsmail Haniye’nin İran’ın başkenti Tahran’da öldürülmesine ilişkin ciddi bir iddia ortaya atıldı. İsrail’in istihbarat ajansı Mossad’ın, İsmail Haniye’yi öldürmek üzere İranlı güvenlik görevlilerini kiraladığı öne sürüldü. Söz konusu iddia İngiliz basın kuruluşu The Telegraph’tan geldi.

AMAÇ REİSİ’NİN CENAZESİNDE ÖLDÜRMEKTİ

The Telegraph’ın edindiği bilgilere göre, Mossad’ın planı, Haniye’yi mayıs ayında İran’ın eski Cumhurbaşkanı Reisi’nin cenazesinde öldürmekti. Ancak büyük kalabalıklar ve operasyonun başarısız olma ihtimali nedeniyle bu plan uygulanmadı.

ODAYA PATLAYICI CİHAZLAR YERLEŞTİRİLDİ

Bunun yerine, iki İranlı ajan, Haniyeh’in kalabileceği yer olan Tahran’ın kuzeyindeki İslam Devrimi Muhafızları’nın misafirhanesinde üç farklı odaya patlayıcı cihazlar yerleştirdi. Görgü tanıklarına göre ajanlar, giriş ve çıkışlarını gizlice gerçekleştirirken, binada kamera kayıtları da bulundu. Ajanlar, patlayıcıları uzaktan tetikleyerek Haniye’nin kaldığı odada patlattı. Patlamanın sonucunda Haniye hayatını kaybetti.

DEVRİM MUHAFIZLARI KİRALAMAYI DOĞRULADI

Devrim Muhafızları yetkilileri, Mossad’ın Ansar al-Mahdi koruma birimini kiraladığını doğruladı. “İnceleme sırasında iki odada daha ek patlayıcı cihaz bulundu” diyen bir yetkili olayın İran için büyük bir güvenlik açığı oluşturduğunu vurguladı.

Devrim Muhafızları komutanı İsmail Kaani’nin, kişileri görevden alma, tutuklama ve hatta idam etme yetkisi olduğu belirtiliyor.

“Bu güvenlik açığı herkes için bir utanç” diyen yetkili, İran’ın intikam alma seçeneklerini değerlendirirken Tel Aviv’e doğrudan bir saldırının düşünüldüğünü ekledi.

Şimon Peres’i uğurlayan Mahmud Abbas, Haniye’nin cenazesine katılmadı

Kaynak: TELE1