‘Haniye yası’ mesajlarını engelledi diye Instagram’ı kapatan Fahrettin Altun’a tepki yağıyor

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2024 Cuma 11:39 am - Güncelleme: 2 Ağustos 2024 Cuma 1:43 pm

Haber: Haber Merkezi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bugün sosyal medya platformu Instagram’a erişimi engelledi. Kararın İsmail Haniye’nin ölümüne ilişkin taziye mesajlarının engellendiği iddiası ardından İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a tepki yağdı.

Türkiye, 2 Ağustos tarihinde sosyal medya platformu Instagram’a erişim engeli getirdi. BTK’nin site bilgileri sorgulama menüsünden Instagram’a erişim engeli kararı alındığı görüldü.

HANİYE MESAJLARI SANDÜRLENDİ İDDİASI

Bu karar, Hamas’ın kilit isimlerinden İsmail Haniye’nin ölümüne ilişkin taziye mesajlarının engellendiği iddiaları üzerine Türk yetkililerinin platformu sansürle suçlamasının ardından geldi.

FAHRETTİN ‘SANSÜR GİRİŞİMİ’ DEMİŞTİ

31 Temmuz günü İletişim Başkanı Fahrettin Altun,  X hesabı üzerinden Haniye’nin ölümü sonrası taziye mesajı yayımlamış ve Instagramı’ın Haniye ile ilgili paylaşımları engellediğine dikkati çekerek, “Ayrıca, Heniye’nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram’ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir.” ifadelerini kullanmıştı.

Karar Türkiye ve dünya basınında ses getirdi. Altun’a X platformunda tepki yağdı.

Tepkilerden bazıları şu şekilde:

Erdoğan BTK’nın erişim engeli getirdiği Instagram’dan paylaşım yaptı

Instagram’a sansür! Instagram çökmedi BTK’dan erişim engeli geldi

AYM’den Instagram’a sansür kararının ardından tarihi hatırlatma

Kaynak: HABER MERKEZİ