Hizbullah’tan İsrail’e roket saldırısı!

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2024 Cuma 12:06 am - Güncelleme: 2 Ağustos 2024 Cuma 1:38 am

İsrail’in kuzeyine Lübnan topraklarından roket saldırısı düzenledi. Resmi Telegram hesabından açıklama yapan Hizbullah saldırıyı üstlendi.

Lübnan topraklarından yaklaşık 48 saat sonra İsrail topraklarına ilk kez roket atıldı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, ülkenin kuzeyindeki bazı bölgelerde atılan roketler nedeniyle sirenlerin çaldığı ifade edildi..

Saldırıya ilişkin detay verilmezken, sosyal medyada Celile’nin batısındaki bir bölgede İsrail’e ait hava savunma sistemlerinin aktif hale geldiğini gösteren görüntüler paylaşıldı.

Bölgede hava savunma sisteminin roketleri imhası sırasında oluşan patlama sesleri duyulurken, İsrail saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmadığını açıkladı.

HİZBULLAH SALDIRIYI ÜSTLENDİ

Hizbullah, resmi Telegram hesabından bir açıklama yayımlayarak saldırıyı üstlendi.

Açıklamada, İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki Şemaa beldesine düzenlediği saldırıya misilleme olarak onlarca katyuşa roketinin ateşlendiği kaydedildi. Ayrıca İsrail’in yasa dışı Matzuva yerleşim biriminin de hedef alındığı belirtildi.

Lübnan basını ise İsrail ordusunun Lübnan’ın güneyindeki Ramya ve Ayta eş-Şaab beldelerine topçu saldırısı düzenlediğini yazdı.

Lübnan resmi ajansı NNA, İsrail ordusuna ait hava araçlarının öğleden sonra Lübnan’ın sınır hattında yer alan Şemaa beldesindeki bir evi hedef aldığını bildirmişti.

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, söz konusu saldırıda Suriye uyruklu 4 sivilin hayatını kaybettiği ve 5 Lübnanlı sivilin yaralandığı ifade edilmişti.

İSRAİL HİZBULLAH’A KARŞILIK VERDİ

İsrail ordusunun X hesabından yapılan açıklamada, Lübnan’dan çok sayıda füze fırlatıldığı ve saat 21.44’te alarm sisteminin devreye girdiği aktarıldı. Bazı füzelerin havada imha edildiği, bazılarını ise açık araziye düştüğü belirtilen açıklamada, saldırıda ölen olmadığı ifade edildi.

Açıklamada, İsrail savaş uçaklarını Lübnan’ın güneyindeki Yater bölgesinde, topçuların ise Ramish ve Ramiah bölgesinde Hizbullah’a ait olduğu iddia edilen füze rampalarını vurduğu öne sürüldü.

 

Hizbullah liderinden ‘Fuad Şükür’ açıklaması: Bu bir savaş, yeni bir aşamaya geçtik

Kaynak: AA