Köpeğe işkence eden cani yeniden gözaltına alındı

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2024 Perşembe 8:44 pm - Güncelleme: 1 Ağustos 2024 Perşembe 9:06 pm

Eskişehir’de köpeğine şiddet uyguladığı cep telefonuyla görüntülenince gözaltına alınan Y.K., adliyedeki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Şüpheli Y.K. ikinci kez gözaltına alındı.

Eskişehir’de köpeğine şiddet uyguladığı cep telefonuyla görüntülenince gözaltına alınan Y.K., adliyedeki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Şüpheli Y.K., adliyeden çıktıktan sonra kendisinin cep telefonuyla kayda alındığı sokağa gidip, görüntü çekip sosyal medyada paylaştığı belirtilen kişileri bağırarak tehdit etti. Bir süre sonra da sokaktan ayrıldı. Bu anları da cep telefonuyla görüntüleyenler, şüpheli Y.K.’dan şikayetçi oldu.

Öte yandan Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Y.K.’nın serbest bırakılmasına itiraz etti. Mahkemece, Y.K. hakkında yeniden gözaltı kararı verildi. Y.K., cep telefonuyla kendisini görüntüleyen kişileri tehdit ve savcılık itirazının üzerine polis ekiplerince yakalanarak ikinci kez gözaltına alındı.

KÖPEĞİ ZABIT KATİBİ SAHİPLENDİ

Şüpheli Y.K.’nın şiddet uygulayıp, eziyet ettiği köpeği ise mahkeme kararıyla hayvan barınağına teslim edildi. Eskişehir Adliyesi’nde görevli zabıt katibi Özge Canbul, olayın duyulmasının ardından köpeği sahiplenmek isteyerek müracaatta bulundu. Canbul, sahiplendirme işlemlerini tamamlayarak köpeği barınaktan teslim alarak köpeğe Pamuk adını verdi. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, köpeği sahiplenerek kendisine bir yuva sağlayan zabıt katibi Canbul ile bir araya gelerek kendisini örnek davranışından dolayı tebrik etti. Tüm hayvanların haklarının korunması ve uğradıkları şiddetten kurtarılması için tüm imkanları kullanıldıklarını belirten Başsavcı Yeldan, “Zabıt katibimizin bu davranışı bizleri duygulandırdı. Bu davranışın herkese örnek olmasını istiyoruz. Köpeğimize Pamuk ismini verdik” dedi.

“YAŞADIKLARINI UNUTTURACAĞIZ”

Şiddete maruz kalan köpeği sahiplenen zabıt katibi Canbul ise Pamuk’a bugüne kadar yaşadıklarını unutturmak istediğini belirterek, “Bundan sonra yavrumuza güzel bir hayat sunacağız. Bu süreçte desteğini bize esirgemeyen Başsavcımıza duyarlılığından dolayı çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

 

Abdüllatif Şener’in oğlunun gözaltına alınma anları! Evde çok sayıda psikiyatri ilacı bulundu

Kaynak: DHA