CHP’li Emir’den “Dokunulmazlığımı kaldırın” diyen Soylu’ya: Delikanlıysan, yüreğin yetiyorsa…

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2024 Perşembe 6:19 pm - Güncelleme: 1 Ağustos 2024 Perşembe 7:25 pm

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘nun TBMM Başkanlığı’na dokunulmazlığının kaldırılması için yaptığı başvuruya ilişkin, “Delikanlıysan, yüreğin yetiyorsa gel meclis soruşturmasını açalım” dedi.

İçişleri eski Bakanı, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı, AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, yasama dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle Meclis Başkanlığına başvurdu. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir Süleyman Soylu’nun bu başvurusunu sert sözlerle eleştirdi.

“SAHTE GÖSTERİLERE GİRMEYE GEREK YOK”

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili TBMM Başkanlığı’na yaptığı başvuruyu da değerlendiren Murat Emir, şunları söyledi:

“Bugün Süleyman Soylu’nun alışık olduğumuz ucuz kahramanlıklarından birisine daha tanık olduk. Kendisi yıllarca bakanlık yaptı, son derece karanlık ilişkiler içine girdi. Kamuoyunun merak ettiği yüzlerce soru var. Her bir çetenin altından neredeyse Süleyman Soylu ve onun ilişkili olduğu birileri çıkıyor. Ama kendisi Meclis Başkanlığı’na başvuruyor ve ‘dokunulmazlığımı kaldırın’ diyor. Kendisi de bunun bir yöntem olmadığını bunun kendisinin yargılanmasının önünü açmadığını biliyor ama sahte kabadayılık yapıyor. Bir bakana hiç yakışmıyor ama Süleyman Soylu’ya doğrusu yakışıyor. Gerçekten yargılanmak istiyorsa eğer Ayhan Bora Kaplan’la olan ilişkileri ortaya çıksın istiyorsa, eğer gerçekten Sezgin Baran Korkmaz’ı nasıl ve ne şekilde yurt dışına çıkarttığı ortaya çıksın istiyorsa, bütün pislikler saçılsın istiyorsa yapacağı bir tane iş var. Meclis soruşturması için başvuracağız. Biz başvururuz 270 imza bizden, sana düşen 30 tane imza bulmak. 30 tane AKP’li veya MHP’li arkadaşını bul, biz senin soruşturma dilekçeni hazırlıyoruz. Delikanlıysan, yüreğin yetiyorsa gel Meclis soruşturmasını açalım. Beyefendinin dokunulmazlığı kalkacak, Türkiye’de savcılar fezleke düzenleyecekler, Meclis’e gelecek, karma komisyona gelecek bin tane iş. Hiç bunlara gerek yok. Bizim dilekçemiz hazır, sen sadece 30 imzadan haber ver. Yoksa öyle Meclis’in kapandığı gün sanki dokunulmazlığının kalkmasından korkmuyormuş gibi sahte gösterilere girmeye gerek yok.”

Süleyman Soylu’dan ‘dokunulmazlığımı kaldırın’ başvurusu

 

Kaynak: ANKA