Özgür Özel’den Erdoğan’a SGK borçlarına karşı emekli resti!

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2024 Perşembe 12:59 pm - Güncelleme: 1 Ağustos 2024 Perşembe 2:08 pm

CHP Lideri Özgür Özel AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’li belediyeleri kast ederek SGK borçlarının ödenmesine dair yaptığı açıklamaya emekli maaşlarıyla rest çekti. Özel, Erdoğan’a, “Ver emekliye 17 bin 500 lira bütün borcumuzu kapatalım” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Burdur’da düzenlenen İl Belediye Başkanları Toplantısı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel burada yaptığı konuşmada, AKP iktidarının ekonomi politikalarını emekli aylığı ve üreticiler üzerinden eleştirdi. Özel AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’li Belediyeleri kast ederek SGK borçlarının ödenmesine dair yapığı açıklamaya da rest çekti. Özel, Erdoğan’a seslenerek, “SGK’ye bugün bu borçlar ödense emeklilere bugün zam yapacakmış gibi konuşuyor. Emekli maaşını 17 bin TL yapın, biz CHP’li belediyeler bütün borcumuzu hemen kapatacağız” dedi.

Özgür Özel’in basına kapalı toplantıdaki konuşması ortaya çıktı! Eylül ayını işaret etmiş

Özel’in konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

“İşi baştan sıkı tutalım, bunların elini, kolunu bağlayalım diyorsun. Ne yapacaksın? SGK borçlarına haciz koyalım, vergi boçlarını hemen isteyelim. Sen 22 sene ülkeyi yönetmişsin. SGK’nin prim borcu yüzünden belediyelere haciz yolladığını ne zaman gördün? Sen ne yaptın 22 yıldır. Bu SGK ve vergi borçları ödenmediyse neden ödenmedi? İki sebebi var. Bir: Belirli aralıklarla faizleri siliyorsun ve yapılandırma yapıyorsun.

Bütün belediyelerin SGK borcu yüzde 3’ü bizim belediyelerimizin borcu. Yüzde 97’si diğer borçlar. Bir ilan etsene SGK’ye kimin borcu var bir görelim. Bizim borçlarımız zaten AK Parti’den aldığımız borçlar. Bir yüzde 35’de önceden AK Parti’den aldığımız belediyelerin üzerine faiz binmiş borçlar. Bir kısmı da bizim borcumuz. Rakam ortada. Türkiye’nin ekonomisinin yüzde 80’nini temsil eden belediyeler bizde borcun yarısı sizde.”

“BU KARAR BİR AN ÖNCE OKUNMALI”

Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özgür Özel, Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararın gerekçeli kararı hakkında konuştu. Özel kararın bir an evvel mecliste okunması gerektiğini belirterek, “Can Atalay’la ilgili bu kararın 6 ay önce alındığını biliyoruz. 6 ay önce bu kararı beklettiler meclis kapandıktan 2 gün sonra yayınladılar. Bu kararın 15 Ağustos’ta meclis olağan üstü toplandığında okutulması gerekiyor. Anayasa mahkemesi yok hükmünde saymış bu karar kapsamında milletvekili özlük haklarını yeniden kazandığını düşen komisyon üyeliğini yeniden kazandığını ilan etmeleri ve Can Atalay’ın da serbest bırakılarak yemin etmesi lazım” dedi.

Adalet Bakanlığı’na da seslenen Özel, “Anayasa’nın ilgili kararı Anayasa Mahkemesi kararlarının yasama yürütme ve yargı organları için bağlı olduğunu dolayısıyla gerekçe açıklandıktan sonra buna uymak zorunda olduğunu söylüyor” ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak: TELE1