Aziz Yıldırım’ın ifadesi ortaya çıktı: Acun Ilıcalı, Adnan Oktar’a neden dava açmadı?

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2024 Perşembe 12:48 pm - Güncelleme: 1 Ağustos 2024 Perşembe 12:48 pm

Eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım‘ın, Acun Ilıcalı‘ya yönelik ‘Adnan Hocacı’ iddiaları nedeniyle şikayet üzerine savcılıkta verdiği ifadesi ortaya çıktı.

Eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe’deki başkanlık seçimleri sürecinde Haziran 2024 tarihinde yaptığı bir açıklamadaki ifadeleri gerekçesiyle Acun Ilıcalı’nın şikâyeti üzerine Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na ifade verdi.

Sözcü’den Aytunç Erkin’in haberine göre Yıldırım, ifadesinde ”Adnan Oktar sözlerim devletin resmi belge ve bilgilerine dayanıyor” dedi. Aziz Yıldırım ifadesinde ”Sarf ettiğim şikâyete konu açıklamaların devletimizin resmi belgelerine dayanmaktadır” dedi ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2016’da hazırladığı Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü iddianamesine, iddianame üzerine İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’ne açılan kamu davasındaki fezleke ve delillere atıfta bulunduğunu ekledi.

“ILICALI, OKTAR’A NEDEN DAVA AÇMADI?”

Yıldırım ayrıca yine dilekçede Adnan Oktar’ın “Acun da benim talebemdi. Abisi de. Acun da 10- 15 yıllık talebemdir. O çok yaman bir kereta” ifadesine yer vererek Acun Ilıcalı’nın bu ifadeler doğrultusunda neden şikayetçi olmadığını sordu.

Yıldırım iddianameden örnekler verdiği dilekçesinde şu soruya yanıt istedi:

“Müşteki Acun Ilıcalı, suç örgütü elebaşı Adnan Oktar’ın bu açıklamaları karşısında herhangi bir değerlendirme yapmış mıdır? Müşteki, Oktar’ın bu açıklamaları üzerine ‘Adnan Oktar bana iftira atıyor, hakaret ediyor’ diye kendisinden şikayetçi olmuş mudur? Manevi tazminat davası açmış mıdır? Acun Ilıcalı, Adnan Oktar hakkında suç duyurusunda bulunmamışsa veya tazminat davası açmamışsa bunun nedeni nedir? Acun Ilıcalı, Adnan Oktar’ın kendisi hakkındaki bu beyanları doğru olduğu için mi bugüne kadar herhangi bir dava açamamıştır? Acun Ilıcalı hakkında bugüne kadar hangi yasal işlemler yapılmıştır? Bu hususlarla ilgili olarak hukuki bir sıfatla ifade vermiş midir? Vermemişse kendisini kim korumaktadır? Burada eksik olan husus İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’nın bugüne kadar Acun Ilıcalı isimli şahıs hakkında neden soruşturma yapmadığıdır?”

NE OLMUŞTU?

Fenerbahçe’de haziran ayında yapılan başkanlık seçiminde aday olan Aziz Yıldırım ile Ali Koç’un listesinde yer alan Acun Ilıcalı arasında polemik yaşanmıştı. Ilıcalı, Aziz Yıldırım’ın kulübü büyük bir borç ile bıraktığını iddia etmişti. Yıldırım ise Ilıcalı için, “Çok kaşınmasın, hakkındaki belgeleri açıklarım. Adnan Oktar’a sadece 1 sene gittim diyor ama 9 sene gitmiş. Dominik’te FETÖ’cülere pasaport ve oturma izni veriyormuş dediler. Kendisiyle konuştum ve yapma dedim. Yapmıyorum, etmiyorum dedi…” ifadelerini kullanmıştı.

Yıldırım sözleri üzerine Ilıcalı, hakaret davası açmıştı.

Fenerbahçe’de En-Nesyri için imza töreni! Acun Ilıcalı: Kafayı ciddi derecede taktık

Acun Ilıcalı şikayet etti, Aziz Yıldırım ifade verdi

Aziz Yıldırım, Acun Ilıcalı

Eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın, Acun Ilıcalı’ya yönelik ‘Adnan Hocacı’ iddiaları nedeniyle şikayet üzerine savcılıkta verdiği ifadesi ortaya çıktı.

Kaynak: HABER MERKEZİ