İzmir’de büyük yangın! 455 ev ve iş yeri tahliye edildi

Yayın tarihi: 31 Temmuz 2024 Çarşamba 9:19 pm - Güncelleme: 1 Ağustos 2024 Perşembe 1:22 am

İzmir Urla‘da 19 saat süren orman yangının ardından bir yangın daha çıktı. İzmir Valisi Elban, “455 ev ve iş yerini tahliye ettik, 1630 kişi buradan çıkartıldı” dedi. Saat 11.30 sıralarında çıkan yangın, saat 22.00 sıralarında kontrol altına alındı.

İzmir’in Urla İlçesinde dün başlayan ve bugün söndürülen orman yangınının ardından Çeşmealtı Mahallesi’nde yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda da yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 9 uçak, 9 helikopter, 30 arazöz, 10 su ikmal aracı, 3 dozer ve 3 yer ekibi sevk edildi.

Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları havadan ve karadan sürüyor. Urla’da dün Yağcılar Mahallesi’nde orman yangını çıkmış ve yangın 19 saat süren müdahalenin ardından kontrol altına alınabilmişti. Bölgedeki incelemelerinin ardından gazetecilere açıklama yapan İzmir Valisi Süleyman Elban, dün il genelinde 6 yangın çıktığını, bunlardan en önemlisinin yine Urla’da gerçekleştiğini hatırlattı.

455 EV VE İŞ YERİ TAHLİYE EDİLDİ

Elban, hasar tespit çalışmalarının yangının söndürülmesinin ardından gerçekleşeceğini aktararak, “455 ev ve iş yerini tahliye ettik, 1630 vatandaşımız buradan çıkartıldı. Şu an için tek sevindirici taraf herhangi bir ölü ya da yaralımız yok. Bir evde yapılan kaynak çalışmasında otluk alana kıvılcım sıçrıyor. Otluk alanda meydana gelen yangın, rüzgarın da etkisiyle hızlıca yayılıyor ve maalesef bu tablo ortaya çıkıyor.”

YANGINLA İLGİLİ 1 KİŞİ TUTUKLANDI

Yangının bölgedeki mangal kömürü üretimi yapan tesisten çıkan kıvılcımlardan kaynaklandığı belirlenmiş, işletme sahibi İ.A. savcılık talimatıyla gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen İ.A. çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. 

Urla’da orman yangını! 11 ev tahliye edildi

Kaynak: AA