MESEM’de öğrenci kıyımı devam ediyor! Bir çocuk daha öldü

Yayın tarihi: 31 Temmuz 2024 Çarşamba 7:33 pm - Güncelleme: 31 Temmuz 2024 Çarşamba 7:33 pm

MESEM bir can daha aldı. Konya’nın Karapınar ilçesinde, kuyu açmak için yapılan sondaj çalışması sırasında elektrik akımına kapılan 16 yaşındaki Eren Dağ, yaşamını yitirdi. Eren Dağ’ın stajyer öğrenci olarak çalıştığı ortaya çıktı.

Konya’da Karapınar Mesleki Eğitim Merkezi öğrencisi Eren Dağ, çalıştığı sondaj firmasıyla Akören mevkisine gitti. Dağ, burada bir tarlada kuyu açmak için sondaj çalışması yapılırken elektrik akımına kapıldı. Çağırılan ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Eren Dağ, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Dağ’ın ağabeyi Musa Dağ’ın da aynı iş yerinde çalıştığı öğrenildi. Eren Dağ’ın cenazesinin yapılacak otopsinin ardından bugün Karapınar’da defnedilmesi bekleniyor. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Eren DAĞ (16)

Eğitim-Sen Konya Şube Başkanı Özgür Konukçu, Konya’da Karapınar Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) öğrencisi Eren Dağ’ın, çalıştığı sondaj firmasıyla Akören mevkisinde bir tarlada kuyu açmak için sondaj çalışması yapılırken elektrik akımına kapıldığı iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

Konukçu,  “Yine MESEM, yine bir çocuk cinayeti. 30 Temmuz’da MESEM öğrencimiz Eren Dağ, 16 yaşında, hayatının baharında MESEM cinayetine kurban gitti. Konya Karapınar’da bir sondaj firmasının yaptığı çalışmada elektirk akımına kapılarak hayatına son verildi. Dağ ailesine başsağlığı diliyoruz. Çocuk köleliği sistemi olan MESEM’lerden bir an önce vazgeçilmesini istiyoruz. MESEM uygulamasına son verilmelidir. Konya şube olarak MESEM’lerle ilgili mücadelemizi sürdüreceğiz. Çocuk işçiliğine karşı gelmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, 2024 yılının ilk yedi ayında en az 42 çocuk işçinin, MESEM kapsamında çalışırken ise en az 9 çocuk işçinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Bir aile yok olmuştu! Sürücü kazayı anlattı

Kaynak: DHA