EMEP’ten ‘Haniye’ açıklaması: Türkiye İsrail ile tüm ilişkileri kesmeli

Yayın tarihi: 31 Temmuz 2024 Çarşamba 4:51 pm - Güncelleme: 31 Temmuz 2024 Çarşamba 4:55 pm

Hamas lideri Haniye’nin İran’da İsrail saldırısında öldürülmesinin yankıları sürüyor. Haniye’nin öldürülmesine ilişkin açıklama yapan EMEP, “Türkiye İsrail ile tüm askeri, ticari ve diplomatik ilişkilerini kesmeli; çatışmaları körükleyen NATO’dan çıkmalı, emperyalistlerin üsleri kapatılmalıdır” dedi.

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, Hamas lideri İsmail Haniye’nin Tahran’da suikast sonucu öldürülmesinin ardından açıklama yaptı.

EMEP tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“SİYONİST İSRAİL YÖNETİMİNİN SALDIRILARI BÖLGEYİ ATEŞE SÜRÜKLÜYOR, SESSİZ KALMIYORUZ!

Siyonist İsrail yönetimi, dünya halklarının tepkilerine ve protestolarına rağmen, emperyalistlerden aldığı destekle Ortadoğu’daki işgal hareketini daha ileri seviyeye çıkarmak için saldırılarına her gün bir yenisini ekliyor.

Gazze’de 7 Ekim’den bu yana İsrail Ordusu tarafından katledilen Filistinli sayısı 40 bin dolayına ulaştı. Son olarak Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin, İran’ın başkenti Tahran’da ikamet ettiği konutta, İsrail ordusunun düzenlediği hava saldırısında öldürülmesi, Netanyahu yönetiminin bölgedeki direnç noktalarını zayıflatmak için sonuna kadar gitmeye kararlı olduğunu gösteriyor.

Bu cinayetin belirli düzeylerde yanıtlarla karşılaşması da sürpriz olmayacaktır. Daha önce İran’a ve Lübnan’a taciz atışlarında bulunan İsrail Ortadoğu’daki ateşe daha çok aktörü dahil etmektedir.

İsrail’in saldırıları sadece emperyalistlerden değil, bölgede emperyalizmin işbirlikçisi olan devletlerinde sessizliğinden de güç almaktadır. İsrail’in saldırıları sürerken bu ülkeyle ticari ilişkileri durdurmayan AKP iktidarı bunun açık bir örneğidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İsrail’e gireriz” ültimatomu da Türkiye’nin İsrail’i destekleyen ABD emperyalizmine bağımlılığı bağlamında boş bir tehdittir. İsrail yönetimi de AKP liderliğinin, başta ABD olmak üzere İsrail’e destek veren emperyalist güçlerle ipleri germeyi göze alamayacağını ve tepkilerinin söylemle sınırlı kalacağını bilmenin özgüveniyle hareket etmektedir.

Türkiye İsrail ile tüm askeri, ticari ve diplomatik ilişkilerini kesmeli; çatışmaları körükleyen NATO’dan çıkmalı, emperyalistlerin üsleri kapatılmalıdır.

Saldırılarını emperyalistlerin desteği ve bölgedeki işbirlikçilerinin tepkisizliğine güvenerek sürdüren İsrail’in siyonist iktidarını durduracak tek güç, dünya halkları; işçi ve emekçilerin mücadelesidir.”

Kaynak: HABER MERKEZİ