RTÜK’ten, MUBI ve Blu TV’ye para cezası

Yayın tarihi: 31 Temmuz 2024 Çarşamba 3:59 pm - Güncelleme: 31 Temmuz 2024 Çarşamba 3:59 pm

RTÜK, dijital dizi ve film platformlarından Netflix’e idari yaptırım uygularken, MUBI ve Blu TV’ye ise para cezası verdi.

TELE1 başta olmak üzere, muhalif televizyon kanallarına verdiği ağır cezalarla iktidarın sansür aygıtına dönüşen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK); dijital platformlar Netflix, MUBI ve Blu TV’ye idari yaptırım uyguladı.

RTÜK’ten yapılan açıklamaya göre, haftalık olağan toplantısında abonelik sistemiyle yayın yapan seç-izle platformlarına dair hazırlanan izleme raporlarını gündemine aldı.

Kurul, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in ‘sapkınlık’ olarak nitelendirdiği “Sosis Partisi: Gıdatopya” adlı yapımın, Prime Video’nun ardından Netflix’te de katalogdan çıkarılmasına karar verdi.

BLU TV VE MUBİ’YE PARA CEZASI

Blu TV ve MUBI’de yayınlanan Fransa ve Belçika ortak yapımı, “Climax” filmi de rapora konu oldu.

RTÜK’ün açıklamasında, filmin birçok sahnesinde şiddet ve cinselliğin açık bir şekilde tasvir edildiği, cinselliğin ensest ve eşcinsellik boyutuyla kurgulanmış şeklinin ekrana getirildiği, sigara-alkol-uyuşturucu-LSD, argo dil kullanımı ve müstehcenliğin filmin her sahnesinde ön plana çıkarıldığını öne sürüldü.

Kurul toplantısında, filmin “genel ahlak ve aile yapısının korunması ilkelerine aykırılık” içerdiği iddia edilerek her iki yayın platformuna da üst sınırdan idari para cezası ve katalogdan çıkarma yaptırım uygulandı.

RTÜK şimdi de müzik kliplerine kafayı taktı! Ebubekir Şahin’den ceza tehdidi

RTÜK, dijital dizi ve film platformlarından Netflix'e idari yaptırım uygularken, MUBI ve Blu TV'ye ise para cezası verdi. 

Kaynak: AA