İsrail’in baskısıyla Adidas’ın reklamlarından çıkarılan Bella Hadid sessizliğini bozdu

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2024 Salı 1:50 pm - Güncelleme: 30 Temmuz 2024 Salı 1:50 pm

İsrail‘in baskısıyla Adidas reklamından çıkarılan Bella Hadid, sessizliğini bozarak “Her zaman yaptığım ve yapacağım gibi, yanlış olduğuna inandığım şeyleri dile getireceğim” dedi.

Filistin asıllı model Bella Hadid, İsrail destekçisi gruplar ve kurumların tepkisi nedeniyle marka yüzü olduğu Adidas’ın reklamından çıkarıldı. Hadid, konuyla ilgili sessizliğini bozdu. Hadid konuyla ilgili, “Kalbimi bilmeyenler için, Adidas ile yaptığım son kampanya hakkında doğrudan benden duyduğunuzdan emin olmak istiyorum. Herhangi bir tür korkunç trajediyle bağlantılı olan hiçbir sanat eseriyle bilerek ilgilenmem. Kampanyanın yayınlanmasından önce, 1972’deki korkunç olaylarla ilgili tarihi bağlantı hakkında hiçbir bilgim yoktu. Çok şaşkınım, üzgünüm ve bu kampanyadaki hassasiyet eksikliğinden dolayı hayal kırıklığına uğradım” ifadelerini kullandı.

Bella Hadid’in giydiği transparan elbise Cannes’a damga vurdu

“NEFRETİN HİÇBİR TÜRÜNE İNANMIYORUM”

Haberdar olsaydı asla kampanyaya dahil olmayacağını belirten Hadid, “Ekibim bilmeliydi, Adidas bilmeliydi ve ben de daha fazla araştırma yapmalıydım ki ben de bileyim, anlayayım ve konuşabileyim. Her zaman yaptığım ve yapacağım gibi, yanlış olduğuna inandığım şeyleri dile getireceğim. Herkesin niyeti olumlu bir şey yapmak ve insanları sanat aracılığıyla bir araya getirmek olsa da tüm tarafların anlayış eksikliği süreci baltaladı. Antisemitizm dahil nefretin hiçbir türüne inanmıyorum. Bu hiçbir zaman değişmeyecek ve ben bu sözümün sonuna kadar arkasındayım” diye konuştu.

Hadid açıklamasına şöyle devam etti:

“Filistin halkının kurtuluşunu bu kadar trajik bir saldırıya bağlamak kalbimi acıtan bir şey. Filistin, terörle eş anlamlı değildir ve bu kampanya istemeden de olsa kim olduğumuzu temsil etmeyen bir olayı vurguladı. Ben gururlu bir Filistinli kadınım ve kültürümüzde geçen hafta yaşanan şeylerden çok daha fazlası var.

Filistin halkımın yanında sonsuza dek duracağım ve antisemitizmden arınmış bir dünya için savunuculuk yapmaya devam edeceğim. Antisemitizmin, Filistin halkının kurtuluşunda yeri yoktur. Her zaman şiddet yerine barıştan yana olacağım, her gün. Nefretin burada yeri yok ve sonsuza dek sadece halkım için değil, dünya çapındaki herkes için savunuculuk yapacağım.”

NE OLMUŞTU?

Bella Hadid, Adidas’ın 1972 Olimpiyatları’nın yıl dönümünü onurlandıran SL72 spor ayakkabısı için düzenlenen bir kampanyada yer aldı. İsrail’den gelen eleştirilerin ardından Adidas, Filistinlilerin hakları konusunda sık sık konuşan Hadid’i ayakkabı reklamından çıkardı. İsrail destekçisi lobi grupları ve kurumlar, “Münih Olimpiyatları’nda 11 İsraillinin Filistinlilerce öldürüldüğü”nü gündeme getirmiş, bu oyunlarda kullanılan ayakkabının reklamını yapan Hadid’in “antisemitizmi yaydığı ve İsrail karşıtlığı yaptığı” iddiasıyla Adidas’a tepki gösterdi.

Tepkilerin ardından Adidas, Hadid’in de aralarında bulunduğu isimlerden özür dilerken “İstemeden bir hata yaptık. Bella Hadid, ASAP Nast, Jules Kounde ve diğer ortaklarımızdan, üzerlerindeki her türlü olumsuz etki için özür diliyoruz ve kampanyayı gözden geçiriyoruz” açıklamasını yaptı.

Erdoğan’ı hedef alan İsrail’den NATO çağrısı!

Adidas reklamdan çıkardığı Filistinli modelden özür diledi

Bella Hadid, İsrail, Adidas

İsrail’in baskısıyla Adidas reklamından çıkarılan Bella Hadid, sessizliğini bozarak “Her zaman yaptığım ve yapacağım gibi, yanlış olduğuna inandığım şeyleri dile getireceğim” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ