Marvel hayranlarını heyecanlandıracak gelişme

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2024 Salı 6:59 pm - Güncelleme: 30 Temmuz 2024 Salı 6:59 pm

Marvel hayranlarının heyecanla beklediği iki yeni Avengers filmi Doomsday ve Secret Wars duyuruldu. Bir diğer gelişme olarak da yeni fazın ana kötüsünü daha önce Iron Man rolüyle tanıdığımız Robert Downey Jr.’ın canlandıracağı açıklandı.

Marvel Sinematik Evreni (MCU) San Diego Comic Con 2024 etkinliğinde iki yeni Avengers filminin çıkış tarihini duyurdu. Avengers: Doomsday Mayıs 2026’da Avengers: Secret Wars ise Mayıs 2027’de izleyicilerle buluşacak.

Doomsday filminin merkezinde ise ana kötü Doctor Doom ve Fantastik Dörtlü yer alacak.  Secret Wars filminde ise orijinal Secret Wars çizgi romanından ilham alınacak.

GERİ DÖNÜYOR AMA FARKLI MASKEYLE

Comic Con etkinliğinde hayranları en çok şaşırtan duyuru Iron Man rolüyle izleyicilerin sevgisini kazanan Robert Downey Jr.’ın geri dönüşü oldu. Ancak Robert Downey, Iron Man rolüyle değil, Doctor Doom rolüyle geri dönüyor. Bu sürpriz duyuru pek çok hayranı şaşırtıp heyecanlandırsa da bazılarında büyük hayal kırıklığı yarattı. Doctor Doom karakterinde farklı bir aktör görmek isteyenler hayranlar Marvel’ın bu kararını eleştirdi. Robert Downey Jr, Iron Man karakterine Avengers: Endgame filmiyle veda etmişti.
Bazı hayranlar ise filmlerin çıkış tarihini eleştirdi. Hayranlar açıklanan filmlerle beraber bir sonraki Marvel yapımını en erken 2 sene içerisinde izleyebilecek.

 

Marvel severler buraya! İşte en çok izlenen 15 Marvel filmi

MARVEL’IN U DÖNÜŞÜ

En erken filmlerin 2 sene içerisinde gelmesinin sebebi Marvel’ın hesaplayamadığı Jonathan Majors krizi oldu. Fazın ana kötüsü Kang’i canlandıracak olan Majors, iddialara göre sevgilisini darp etti. Daha sonrasında açılan soruşturmada iki taciz ve saldırı suçundan suçlu bulundu.
Jonathan Majors’n bu skandallarından sonra Marvel onu kovdu. Kang the Conqueror karakteriyle önemli bir rol oynayan Majors’ın kovuluşu Marvel için yeni bir kriz doğurdu. Sonuç olarak Marvel, Kang karakterinin üstüne kurduğu bütün filmleri iptal etmek durumunda kaldı ve yeni bir yol haritası çizdi. Evrenin yeni kötüsü olarak Doctor Doom’da karar kılan Marvel, daha önce duyurdukları Avengers: The Kang Dynatsy filmini revize etti ve  Avengers: Doomsday olarak duyurdu.
Kang karakteri daha önce Ant-Man and The Wasp: Quantumania”nın ana kötü adamıydı ve Loki dizisinde iki sezonda da yer alarak hikaye için kilit bir rol oynadı.

 

Iron Man ve Captain America müjdesi: Geri dönebilirler!

 

Kaynak: TELE1