Mehmet Şimşek’in adını kullanarak 87 milyonluk vurgun!

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2024 Salı 11:28 am - Güncelleme: 30 Temmuz 2024 Salı 11:28 am

Tekirdağ’da, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in adını kullanarak vurgun yapan dolandırıcılara operasyon düzenlendi. 4 ilde yapılan operasyonlarda 7 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin banka hesaplarında 87 milyon liralık para hareketi tespit edildi.

Tekirdağ’da yaşayan S.D. isimli vatandaş. Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı’na giderek sosyal medya hesabının çalındığını ve hesabından “Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek her haneye 5 bin TL yardım yapılacağı” şeklinde bir hikaye paylaşıldığını bildirdi. S.D.’nin çalınan hesabından paylaşılan hikayeyi gerçek sanarak iletişime geçen D.D. isimli şahıs dolandırıcılara 5 bin TL kaptırdı.

Milyar dolarlık vurgun TELE1’de masaya yatırıldı! “Dolandırıcılık 3 yıl önce yapıldı”

87 MİLYONLUK HESAP HAREKETİ

Şikayet sonrası yapılan araştırmalarda şüpheli şahıslara ait 19 ayrı banka ve 551 banka hesabı üzerinde toplam 87 milyon TL tutarında para hareketliliği olduğu tespit edildi. Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı, Merkez Karakol Komutanlığı, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, KOM Şube ve Çerkezköy JASAT ekipleri ile birlikte Kocaeli, Sakarya ve Sivas illerinde 7 ayrı adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 7 şüpheli gözaltına alınarak, aramalarda 13 adet cep telefonu, 13 adet sim kart, 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet DVD-R ve 1 adet M2SSD ele geçirildi. Şüphelilerin adli işlemleri devam ediyor.

Kaynak: TELE1