Erdoğan ‘Özür dilemeli’ demişti, Mahmud Abbas Türkiye’ye geliyor

Yayın tarihi: 29 Temmuz 2024 Pazartesi 5:43 pm - Güncelleme: 29 Temmuz 2024 Pazartesi 5:46 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bizden özür dilemeli” dediği Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas‘ın Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulunacağı açıklandı.

İsrail, Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Kongresi’ne konuşma yapması için çağrılmış, burada Gazze’de sivil katliamı yapmadıklarını iddia ettiği konuşmasında kongre üyeleri tarafından tam 58 kez ayakta alkışlanmıştı.

Türkiye de buna tepki olarak Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a TBMM’de konuşma yapması için davet yollamıştı. Erdoğan Abbas’ın davete yanıt vermediğini açıklamış ve “Filistin Başbakanı’nı Türkiye’ye davet etmediğimizi kim söyledi? Abbas, gelmediği için özür dilemeli” diye konuşmuştu. Erdoğan dün de artık buna göre davranacaklarını açıklamıştı.

Erdoğan’ın açıklamalarıyla ilgili Abbas sessizliğini korurken, Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Abbas’ın yakında Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulunarak Erdoğan ile görüşeceğini açıkladı.

Euronews’in Filistin Yönetimi’nin resmi haber ajansı WAFA’dan aktardığı habere göre Mustafa, ziyaretin zamanlaması için görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

‘ABBAS’IN TBMM KONUŞMASI İÇİN GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR’

Mustafa ayrıca Abbas’ın, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş’tan Meclis’te bir konuşma yapması için davet aldığını ve bu konuşmanın planlanması için iki ülke arasındaki resmi diplomatik iletişimlerin devam ettiğini belirtti.

İki ülke ve halkları arasındaki güçlü kardeşlik ilişkilerine vurgu yapan Büyükelçi Mustafa, Türkiye’nin “Filistin halkının haklarına olan sarsılmaz desteğine yüksek bir takdirle yaklaştıklarını” ifade etti.

Erdoğan’dan İsrail’e: Libya’ya nasıl girdiysek aynen yaparız

Kaynak: Euronews