YRP’li Bekin’den Erdoğan’a: Nezaket sınırı aştı, yargıya gideceğiz

Yayın tarihi: 29 Temmuz 2024 Pazartesi 5:11 pm - Güncelleme: 29 Temmuz 2024 Pazartesi 5:18 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın “Kafasında sıkıntısı var” dediği YRP’li Doğan Bekin, sözleri hukukçularla değerlendirerek hukuki yollara başvuracaklarını söyledi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin için kullandığı “Parlamentomuzda Mahmud Abbas konuşturulmalı diyorlar. Yeniden Refahlı bir isim, kafadan da galiba sıkıntısı var onun. Biz zaten Mahmud Abbas’ı davet ettik ama olumlu cevap vermedi” sözleri yargıya taşınıyor.

Açıklamayı TBMM’de basın toplantısı düzenleyen YRP’li Bekin yaptı.

Siyasete Erdoğan’la birlikte başladığını, Refah Partisi kapanıncaya kadar da MKYK üyeliği yaptığını ve kendisiyle Meclis’te bulunan tüm AKP milletvekillerinden daha eski hukuka sahip olduğunu söyleyen Bekin, şunları dedi:

‘NEZAKET SINIRINI AŞAN SOKAK JARGONU’

“Bu kadar uzun bir zaman dilimi birlikte geçirdiğimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın ne oldu da birden böyle bir açıklama gereği duyduğunu gerçekten anlayabilmiş değiliz. Şunu da çok iyi biliyorlar ki, biz her zaman için siyasette nezaket ve zarafet getirmiş olan milli görüş mensuplarıyız. Bendeniz Erbakan hocamızdan feyz almış, onun yanında yetişmiş ve dış politikada uzmanlaşmış bir siyasetçi olarak hiçbir şekilde üslubumu bozmadan kendilerine cevap vermek istiyorum. Cumhurbaşkanımıza şunu ifade etmek istiyoruz. 45 yılımı dış politikada harcamış bir siyasetçi olarak bugün Türkiye’den daha çok yurt dışında Erbakan Hoca’mızdan başlamak üzere büyük bir çevre sahibiyiz ve olup bitenleri oradaki birçok konuşmaları anında haber alıyoruz. Ve kendisi de bunu çok iyi bilmektedir. Sayın Cumhurbaşkanı’nın açıklaması çarpıtılarak nezaket sınırını aşarak sokak jargonuyla hakkımızda asılsız ithamlarda bulunmaya kalkışmasını yadırgadığımızı ve işgal etmekte olduğu makam ile bağdaştıramadığımızı ve milletin iradesine saygı duyması gerektiğini ve kendisinin nezakete davet ettiğimizi özellikle ifade etmek istiyoruz. Bizler siyasete, nezaket ve zarafet getireceğimizi partimizin kuruluşundan itibaren ifade etmekteyiz.

‘HER TÜRLÜ HUKUKİ HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ’

Bizleri siyasi girdabın içerisine sokmaya çalışan anlayışın oyununa gelemeyeceğimizi ve Sayın Cumhurbaşkanı’nı kullandığı yakışıksız üslup nedeniyle kendisinin nezakete bir kez daha davet ettiğimizi huzurlarınızda ifade etmek istiyorum. Her türlü hukuki haklarımızı da aramaktan imtina göstermeyeceğimizi yüce meclisimiz önünde kamuoyuna bildirmek isteriz. Sayın Cumhurbaşkanı’nın ivedilikle bizden özür dilemesi gerektiğini ifade etmek istiyoruz. Bizim partideki hukukçu kardeşlerimizle bir araya gelip değerlendireceğiz ve ne gerekiyorsa hukuki yollara başvuracağımızı ifade etmek istiyoruz.”

Fatih Erbakan Erdoğan’ı nezakete davet etti!

Erdoğan’dan İsrail’e: Libya’ya nasıl girdiysek aynen yaparız

Kaynak: HABER MERKEZİ