Erbakan’dan Erdoğan’a ‘nezaket’ çağrısı

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2024 Pazar 11:50 pm - Güncelleme: 28 Temmuz 2024 Pazar 11:50 pm

YRP lideri Fatih Erbakan, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın YRP Milletvekili Doğan Bekin’e ilişkin sözlerine tepki gösterdi, nezakete çağırdı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün İsrail’le ilgili konuşmasında Yeniden Refah Partisi ve İstanbul Milletvekili Doğan Bekin’e yönelik sözlerine Fatih Erbakan’dan yanıt geldi.

Rize’de Erdoğan “Çıktı bir tanesi affedersiniz, terbiyesizin teki, parlamentomuzda Mahmud Abbas konuşturulmalı. Kim bu? Yeniden Refah’ın bir tane adamı var, kafadan da galiba sıkıntısı var onun. Mahmud Abbas’ı davet etmediğimizi sana kim söylüyor? Biz davet ettik ama Mahmud Abbas maalesef bize olumlu cevap veremedi. Biz de bundan sonraki süreci ona göre işleteceğiz. Bütün bu adımları biz atarken, kendi içimizden ne yazık ki vuruluyoruz. Biz bu parlamentoyu kimlere açmadık ki? Parlamentomuzu biz evelallah hak yolda olan herkese açarız. Ama bunların bu işlerden haberi yok. Eğer bugün partinden birkaç kişi parlamentoya girdiyse sayemizde girdi, bunu gör. Ama bunu göremeyecek kadar gözü var, görmüyor” demişti.

‘MAKAMINA YAKIŞTIRAMADIK’

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Erdoğan’ın bu sözlerine X hesabından tepki gösterdi. Erbakan şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul Milletvekilimiz Sn. Doğan Bekin için kullandığı talihsiz ifadeyi Sn. Cumhurbaşkanı’nın temsil ettiği makama yakıştıramadığımızı ifade ediyor ve kendisini nezakete davet ediyoruz. Ayrıca Yeniden Refah Partimiz’in kendileri sayesinde TBMM’de temsil hakkı kazandığına yönelik ifadeleri ile ilgili olarak, Sn. Cumhurbaşkanı’nın da Yeniden Refah seçmeninin oyları sayesinde yüzde 50 barajını aşarak Cumhurbaşkanı seçildiğini kendisine hatırlatıyoruz.”

Erdoğan’dan Abbas’a bir tepki daha: Biz de buna göre adım atarız

Kaynak: TELE1