Erdoğan’dan İsrail’e: Libya’ya nasıl girdiysek aynen yaparız

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2024 Pazar 8:58 pm - Güncelleme: 28 Temmuz 2024 Pazar 11:52 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘TBMM daveti’ne yanıt vermeyen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a bir daha tepki gösterdi, İsrail’e mesaj verdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Bizden özür dilemeli’ dediği Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a bir kez daha yüklendi.

İsrail, Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Kongresi’ne konuşma yapması için çağrılmış, burada Gazze’de sivil katliamı yapmadıklarını iddia ettiği konuşmasında kongre üyeleri tarafından tam 58 kez ayakta alkışlanmıştı.

Türkiye de buna tepki olarak Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a TBMM’de konuşma yapması için davet yollamıştı. Erdoğan dün Abbas’ın davete yanıt vermediğini açıklamış ve “Filistin Başbakanı’nı Türkiye’ye davet etmediğimizi kim söyledi? Abbas, gelmediği için özür dilemeli” diye konuşmuştu.

AKP Rize İl Teşkilatı Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, Abbas’a bugün de tepki gösterdi.

‘BİZ DE BUNA GÖRE ADIM ATARIZ’

Yeniden Refah Partili Doğan Bekin’e isim vermeden tepki gösteren Erdoğan “Parlamentomuzda Mahmud Abbas konuşturulmalı diyorlar. Yeniden Refahlı bir isim, kafadan da galiba sıkıntısı var onun. Biz zaten Mahmud Abbas’ı davet ettik ama olumlu cevap vermedi. Bundan sonra biz de buna göre adım atacağız. Biz bu adımları atarken kendi içimizden vuruluyoruz. Biz bu parlamentoyu kimlere açmadık ki? Hak yolda olan herkese açtık. Partinden birkaç kişi parlamentoya girdiyse bizim sayemizde. Bunu gözü var görmüyor” dedi.

İSRAİL’E MESAJ: LİBYA’YA NASIL GİRDİYSEK AYNEN YAPARIZ

Erdoğan sözlerinin devamında ise şunları söyledi:

“Savunma Sanayii’nde bizim ithalat-ihracatımız neydi, nereye geldik ama sevgili kardeşlerim bunların hiçbiri bizi aldatmasın. Biz çok güçlü olmalıyız ki bu İsrail, Filistin’e bunları yapamasın. Biz nasıl Karabağ’a girdiysek, nasıl Libya’ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok. Sadece biz güçlü olmalıyız ki bu adımları atalım.”

‘ÇOK GÜÇLÜ OLMALIYIZ Kİ İSRAİL, FİLİSTİN’E BUNU YAPAMASIN’

Savunma sanayiinde bizim ithalat, ihracatımız neydi nereye geldik. Ama bunların hiçbiri bizi aldatmasın. Biz çok güçlü olmalıyız ki, bu İsrail Filistin’e bunu yapamasın.”

Kaynak: HABER MERKEZİ