Okan Buruk’tan transfer sorusuna yanıt! Takviye yapılacak mevkiyi açıkladı

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2024 Pazar 10:25 am - Güncelleme: 28 Temmuz 2024 Pazar 10:25 am

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Parma’ya karşı aldıkları 2-0’lık mağlubiyetin ardından basın toplantısı düzenledi. Toplantıda transfere ilişkin soruyu yanıtlayan Buruk, orta sahaya takviye yapılacağını açıkladı.

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında Avusturya kampında hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, İtalya Serie A ekibi Parma ile hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Sarı kırmızılı ekip, dün oynanan karşılaşmadan 2-0 mağlup ayrıldı.

Karşılaşmanın ardından basın toplantısında konuşan Okan Buruk, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

“SAKATLIĞIMIZ YOK, HER ŞEY YOLUNDA”

Hazırlık maçını değerlendiren Buruk, “Milli takımdan dönen futbolcularımız var. Uzun bir sezondan çıktılar ve çok sayıda maç oynadılar. Bir an önce onları hem fiziksel hem de psikolojik olarak hazırlamak istiyoruz. Bugün maçın bir bölümünde onlara süre verdik. Icardi maçın uzun süresinde sahada yer aldı. Müsabakada ilk yarı daha derli topluyduk. Top bizdeyken pozisyonlar bulduk. Kaybettiğimiz toplar ilk yarıda daha da azdı. İkinci yarı bunlar artınca geçiş oyunlarından pozisyonlar verdik. Oyun olarak memnun değilim ama bu bir hazırlık maçı. Bu maçlara oyuncularımı en iyi kondisyon ve performanslarıyla çıkartmıyorum. Hazırlık müsabakalarını normal antrenman tempomuzu tamamlayıcı olarak görüyoruz. Oyuncularımızın ileriye dönük performanslarını yükseltmek bizim için daha önemli. İstediğimiz gibi iki kamp geçirdik. Sakatlığımız yok, her şey yolunda. Haftaya oynayacağımız Süper Kupa maçına daha dinlenmiş bir şekilde çıkacağız” ifadelerini kullandı.

“BAZI MEVKİDE DENEMELER YAPTIK”

Buruk, Parma maçında birçok futbolcuyu mevkisi dışında oynatmasıyla ilgili, “Bazı mevkilerde oyuncularımız fazla değil. Devrede çok fazla değişiklik yaptık. Yorgunlukları yüksek oyuncularımızı korumak istedik. Benim için burada en kötü şey sakatlık yaşamak. Bunun olmaması için yorgun oyuncularımı değiştirdim. Bazı mevkide oyuncumuz olmayınca denemeler yaptık. Burada sonuca çok fazla takılmıyorum. Oyuncuların performansı ve takımın taktiksel değişikliklere uyum sağlamasını görmek daha önemliydi.” ifadelerini kullandı.

“RESMİ MAÇLARDA PERFORMANSLARI NET BİR ŞEKİLDE GÖRECEĞİZ”

Kaliteli bir kadrosu olduğuna değinen 50 yaşındaki teknik adam, “Bütün oyuncularıma süre verip oynatmaya çalıştım. Geçen senelerden daha farklı gelen Yusuf Demir var. Icardi, Zaha ve Ziyech’in kamp görmesi önemliydi. Resmi maçlarımız başladıktan sonra oyuncularımızın performansını net bir şekilde göreceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

“SPARTA PRAG MAÇI SONRASI BENİM HATAMDI”

Okan Buruk, geçen sezondan kalan cezası nedeniyle UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda takımının başında yer alamayacağını söyledi.

Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi’nde Çekya temsilcisi Sparta Prag ile yapılan karşılaşmanın ardından 2 maç ceza aldığını aktaran Buruk, “Sparta Prag maçı sonrası benim hatamdı. Maç bittikten sonra iki kulübe arasında birbirimizin alanlarına girdiğimiz için bana 2 maç ceza verildi. Bu cezaları play-off maçlarında çekeceğiz. Ben hep sahada oldum. İlk defa böyle bir şey yaşayacağım. Benimle beraber olan güçlü bir ekibim var. Onlar sahada olacak.” şeklinde görüş belirtti.

TRANSFER SORULARINA YANIT

Okan Buruk, çok iyi bir kadroya sahip olduklarını ve şimdilik sadece orta sahaya transfer düşündüklerini aktardı.

Eksikleri olan sağ beke Elias Jelert’i aldıklarını hatırlatan Buruk, “Çok iyi bir kadroya sahibiz. Oturmuş bir takımız. Bu takımı korumak bizim için çok önemliydi. Bunun yanında transfer yapmak, eksiklerimizi kapatmak veya rekabeti artırmak için sağ bek ve orta sahaya transfer istedik. Sağ beke transferimizi yaptık. Geleceğe yönelik ilk isteğimiz orta saha. Elimde çok iyi orta sahalar var. Hepsine güveniyor ve inanıyorum. Geçen sezonki şampiyonlukta büyük rolleri vardı ama bizi daha yukarı çekecek farklı bir profil bakıyoruz. Bunun dışında bir düşüncemiz yok. Ancak ilerleyen günlerde bir eksiklik görürsek önümüzdeki uzun sürede transfer yapabiliriz.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Galatasaray’da Tete’den sonra bir ayrılık daha kapıda

Okan Buruk, Galatasaray, Parma, hazırlık maçı, Galatasaray transfer

Kaynak: HABER MERKEZİ