AKP’nin ortağı HÜDA-PAR şaşırtmadı: Türkiye olimpiyatlardan çekilsin

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2024 Cumartesi 6:08 pm - Güncelleme: 27 Temmuz 2024 Cumartesi 6:08 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

AKP’nin ortağı HÜDA-PAR, Olimpiyat Oyunlarında LGBT propagandası yapıldığı gerekçesiyle Türkiye’nin organizasyondan çekilmesini talep etti.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın açılış töreni, dün akşam yapıldı. “Farklılıklarımızla biriz” temasının da hâkim olduğu törenin açılış koreografisindeki LGBTİ+ mesajına HÜDA PAR yetkililerinden tepki geldi. Parti yönetimi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunarak Türkiye’nin organizasyondan çekilmesi gerektiğini savundu.

Açılış törenini yayınlayan TRT Spor, gösterilerin sürdüğü sırada bir anda yayını kesmişti. Kesinti Olimpiyat’taki LGBTİ+ mesajının ardından gelmişti. HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Şahzade Demir, Medya Başkanı Yunus Emiroğlu ve Sosyal İşler Başkanlığı, Paris 2024 Yaz Olimpiyatları’nda verilen mesaja ve bunun TRT tarafından canlı verilmesine tepki gösterdi.

HÜDA-PAR “REZALET” DEDİ

Türkiye’nin bu rezalete ortak olmaması gerektiği çağrısında bulunan Medya Başkanımız Yunus Emiroğlu, “Bu nedir Allah aşkına! Sayın Cumhurbaşkanı, Türkiye olarak siyonist katillerin ve sapkınların olduğu bir organizasyonda bizim ne işimiz var. Ayrıca sapkın grupların sözde gösterilerinin TRT’den verilmesi de ne demek! Türkiye bu organizasyondan çekilmelidir. Bu rezalete ortak olmamalıdır.” dedi

Dünyanın en büyük spor şöleninde görkemli açılış! Paris 2024 Olimpiyat Oyunları başladı

Kaynak: HABER MERKEZİ