AKP’li eski belediye başkanı öldürüldü

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2024 Cumartesi 5:20 pm - Güncelleme: 27 Temmuz 2024 Cumartesi 5:20 pm

Sakarya’nın Ferizli İlçesi eski Belediye Başkanı 64 yaşındaki Ahmet Soğuk otomobiliyle seyir halindeyken uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi. Polis, saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

Ferizli’de, AKP’den girdiği 2009 ve 2019 yerel seçimlerini kazanıp 2 dönem belediye başkanlığı yapan Ahmet Soğuk, Karadiken Mahallesi’ndeki evine gitmek için sabah saatlerinde otomobiliyle ilçe merkezinden yola çıktı.

SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADI

Soğuk, Çark Deresi Köprüsü’nü geçtikten sonra evinin yakınlarına geldiğinde kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda yaralanan Ahmet Soğuk’un kontrolünü yitirdiği otomobil, fındık bahçesine uçtu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ambulansla Ferizli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Soğuk, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Evli ve 4 çocuk babası olan Ahmet Soğuk’un cenazesi hastane morguna kaldırıldı. Ahmet Soğuk’un yakınları büyük üzüntü yaşarken, polis saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

RÜŞVE, ŞAİBELİ İHALELER GİBİ ÇOK SAYIDA SORUŞTURMASI VARDI

Ahmet Soğuk, Ferizli’de AKP’den 2009-2019 yıllarında 10 yıl 2 dönem belediye başkanlığı görevini yürüttü. 31 Mart 2024 mahalli idareler seçimlerinde yeniden aday adayı olan Soğuk, AKP Genel Merkezince hakkındaki rüşvet, imara aykırı işlemler, belediye bünyesinde açılan ihalelere fesat karıştırmak suçlarından hakkındaki birden fazla soruşturma ve yargılama dosyasından dolayı ikinci kez aday gösterilmediği öğrenildi.

Soğuk’un belediye başkanlığı yaptığı dönemde şaibeli ihaleler, rüşvet karşılığı imara aykırılık, imar kirliliğine neden olmak, görevi kötüye kullanmak suçlarından çok sayıda soruşturma geçirdiği, bunların bazılarıyla ilgili delil yetersizliğinden savcılık aşamasında takipsizlik kararı aldığı, bazılarıyla ilgili de dava açıldığı, ancak yargılama sonucunda beraat ettiği belirlendi. Polis, suikastın alacak-verecek meselesinden kaynaklanmış olabileceği üzerinde duruyor.

Kaynak: DHA