Muğla’da bal fabrikasında yangın kontrol altına alındı!

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2024 Cumartesi 11:46 am - Güncelleme: 27 Temmuz 2024 Cumartesi 11:47 am

Muğla’nın sanayi sitesinde çöplükte çıkan yangın, bal paketleme tesisine sıçradı. Ekiplerin müdahalesiyle yangın 2 saatte kontrol altına alınırken tesiste milyonlarca liralık hasar oluştu.

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde bulunan sanayi sitesinde çöplükte çıkan yangın, bal paketleme tesisine sıçrayıp kısa sürede tüm tesisi ve çevresini sararak milyonlarca liralık maddi hasara sebep oldu.

Yangını söndürmek için Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin yanı sıra, Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı orman yangını söndürme ekipleri, Dalaman Hava Limanı’na bağlı itfaiye ekibi, özel sektör tankerleri ve iş makineleri ve beton dökme mikserleri görev yaptı. Rüzgarın da etkisi ile kısa sürede büyüyen ve mücadelesi oldukça güç şartlar altında sürdürülen yangında iş yeri ile birlikte araçlar da yandı.

Yangınla 18 saat mücadele! Bodrum’da 100 hektar alan küle döndü

2 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Ekiplerin müdahalesiyle 2 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alınan yangında ilk belirlemelere göre 2 işletmede bulunan market ürünleri, 6 bin teneke bal, 10 ton zeytinyağı, 1 kamyon, 2 kamyonet, 1 forklift, 5 transpalet ve elektronik cihazlar yanarak zarar gördü.

 

Kaynak: DHA