Avustralyalı sporcu Paris Olimpiyatları’na katılmak için parmağını kesti

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2024 Cumartesi 12:53 am - Güncelleme: 27 Temmuz 2024 Cumartesi 12:53 am

Avustralyalı Çim hokeyi oyuncusu Matt Dawson, Paris 2024‘e katılabilmek için kırılan parmağının bir kısmının kesilmesine izin verdi.

Avustralyalı çim hokeyi oyuncusu Matt Dawson, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda yarışabilmek için parmağının bir kısmını kesmeyi tercih etti.

NTV’de yer alan habere göre, Matt Dawson iki hafta önce takım antrenmanı sırasında sağ elinin bir parmağını kırdı. Kırığın kötü olduğunu ve soyunma odasında parmağını gördüğünde bayıldığını söyledi. Parmağından ameliyat olması gereken Dawson’ın iyileşmesi aylar alacaktı. Olimpiyat hayallerinin sona erdiğini düşünen Dawson, acilen bir plastik cerraha başvurdu ve cerrah parmağını onarmak için ameliyat olsa bile tam işlevini geri kazanamayabileceğini belirtti.

“SON OLİMPİYATIM OLABİLİR”

Bu yüzden 30 yaşındaki oyuncu, Paris Olimpiyat Oyunları’na katılabilmek için parmağının belli bir kısmını kestirmeye karar verdi. Dawson, eşi tarafından aceleci bir şey yapmaması konusunda uyarılmasına rağmen, aynı gün öğleden sonra bilinçli bir karar verdiğini söyledi. “Kariyerimin sonuna kesinlikle başından daha yakınım ve kim bilir, bu benim son olimpiyatım olabilir ve eğer hâlâ en iyi performansımı sergileyebileceğimi hissediyorsam, yapacağım şey buydu” diyen Dawson, “Eğer ödemem gereken bedel parmağımın üst kısmını almaksa, yapacağım şey buydu” ifadelerini kullandı.

Takım kaptanı Aran Zalewski kararın takımda şok etkisi yarattığını, ancak sonuçta Dawson’ı desteklediklerini söyledi.

Zalewski, Paris’te düzenlediği basın toplantısında “Ne düşüneceğimizi gerçekten bilmiyorduk ve sonra hastaneye gittiğini ve parmağını kestiğini duyduk, bu oldukça ilginçti çünkü insanların bazen burada olmak için bir kolunu, bir bacağını ve hatta biraz parmağını verebileceğini biliyorum. Gelip en üst düzeyde rekabet etmek için bir ömür boyu seçim ve fedakarlık yaptığınızda, bence onun için kolay bir karardı” diye konuştu.

Avustralyalı Çim hokeyi oyuncusu Matt Dawson, Paris 2024’e katılabilmek için kırılan parmağının bir kısmının kesilmesine izin verdi.

Dünyanın en büyük spor şöleninde görkemli açılış! Paris 2024 Olimpiyat Oyunları başladı

Kaynak: HABER MERKEZİ