Bizimkiler dizisinin çekildiği apartmanda ‘kentsel dönüşüm’ krizi

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2024 Cuma 6:54 pm - Güncelleme: 26 Temmuz 2024 Cuma 6:54 pm

Bir döneme damga vuran ‘Bizimkiler’in çekildiği Kadıköy’deki Şale Apartmanı’nda kentsel dönüşüm anlaşmazlığı gündem oldu.

İstanbul Kadıköy’de 50 yılı aşkın süredir ayakta duran ve Bizimkiler dizisine 15 yıl boyunca ev sahipliği yapan Şale Apartmanı, bugünlerde kentsel dönüşüm anlaşmazlıklarıyla gündeme geldi.

Kozyatağı’nın dar sokaklarından birinde yer alan bu tarihi bina, çevresindeki diğer binaların aksine ev sahiplerinin uzlaşamaması nedeniyle yenilenemiyor.

“SAĞLAMLIĞINI ANNEMLERDEN BİLİYORUM”

Habertürk’ten Öznur Karslı Çetiner’in haberine göre, dizinin “Koş Sevim Koş” sahnesinin çekildiği dairenin sahibi Nesrin Hanım, 20’li yaşlarındayken bu eve taşınmış ve hala aynı evde yaşamaya devam ediyor. Dizinin hatıraları nedeniyle binanın kentsel dönüşüme girmesine bir türlü razı olamıyor.

“40 yıldır bu binadayız” diyen bina sakini Nesrin Hanım, “Evimizde Cemil’in pencere sahnesi ve ‘Tak Kardeşim Sedat’ın’ ev içi sahneleri çekiliyordu. Binamızın iki kat anlamı var benim için. Kayaların üzerinde olduğu için binamızın sağlamlığını zaten annemlerden biliyorum. 36 dairenin diyebilirim ki yarısından daha azı istiyor. Ben hiç istemiyorum” dedi.

İBB’den kentsel dönüşüm hamlesi! Emeklilere yüzde 65 destek ve 9 bin lira kira yardımı

Bizimkiler, kentsel dönüşüm

Bir döneme damga vuran ‘Bizimkiler’in çekildiği Kadıköy’deki Şale Apartmanı’nda kentsel dönüşüm anlaşmazlığı gündem oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ