İzmir Dikili’de orman yangını! Bir site tahliye edildi, karayolu trafiğe kapatıldı

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2024 Cuma 3:46 pm - Güncelleme: 26 Temmuz 2024 Cuma 8:29 pm

İzmir’in Dikili ilçesinde, orman yangını meydana geldi. Alevlerin yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine bir site tahliye edildi. Çandarlı-Denizköy kara yolu da trafiğe kapatıldı. Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, yangının ilerlemesinin durdurulduğunu söyledi.

İzmir’in Dikili ilçesi Çandarlı Mahallesi’nde bugün saat 14.21’de henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Meydana gelen orman yangınına ilk müdahalenin saat 14.35’te yapıldığı belirtildi. Yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 4 uçak, 5 helikopter, 11 arazöz, 5 su ikmal aracı, 3 dozer ve 2 yer ekibi ile havadan ve karadan müdahale devam ediliyor.

SİTE TAHLİYE EDİLDİ, YOL ULAŞIMA KAPATILDI

Rüzgarın etkisiyle daha geniş bir alana yayılan yangın nedeniyle Mavikent Sitesi tahliye edildi. Öte yandan yangın nedeniyle Çandarlı-Denizköy kara yolu da trafiğe kapatıldı.

TAKVİYE EKİPLER DE GÖNDERİLDİ

Dikili Kaymakamlığı’na vekalet eden Bergama Kaymakamı Avni Oral, yaptığı açıklamada, yangına müdahale eden ekiplere takviye yapıldığını, 10 uçak, 6 helikopter, 25 arazöz, 9 su ikmal, 3 dozer ve 2 yer ekibi ile müdahalenin sürdüğünü belirtti.

DİKİLİ BELEDİYE BAŞKANI: YANGININ İLERLEMESİ DURDURULDU

Rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangınla ilgili açıklamalarda bulunan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, “Öğleden sonra çıkan yangın hepimizi çok üzdü. Adeta ciğerlerimiz yandı. Yerleşim alanlarının içerisinden çıkmış yangına kısa sürede müdahale edildi. Şu an 15 hava aracı müdahale ediyor. Biraz önce AFAD İl Müdürümüzle görüştüm. Yangının beli kırıldı. Yani tam anlamıyla kontrol altına alınamamakla birlikte ama ilerlemesi durduruldu. Kısa sürede kontrol altına alınır bilgisini aldım kendisinden. Can kaybı olmaması en büyük tesellimiz. 3 evimiz hasar gördü kısmen de olsa birinin çatısı yanmış. Diğerleri de bahçe kısımlarında müştemilatları zarar görmüş. Onun haricinde başka bir mal kaybı yok” dedi.

BİR BAĞ EVİ KÜL OLDU

Yerleşim yerlerine yaklaşan orman yangınında zeytin ağaçlarının da bulunduğu bahçedeki bağ evi yandı. Bahçenin sahibi Mehmet Karaçam, “10 yıllık emeğim 10 saniyede yok oldu” dedi. Bahçenin sahibi Mehmet Karaçam, “Ben buraya geldim. İlk itfaiye geldi, daha sonra jandarma ekipleri bana ‘Aracını buradan kaldır’ dedi. Ben de ‘Evim burası’ dedim ve Denizköy’e eşimi almaya gittim. Oradan gelene kadar yangın buraya kadar gelmiş. 10 yıllık emeğim 10 saniyede yok oldu. Babamdan kalma zeytinlik de yok oldu” dedi.

İzmir, Dikili, yangın

Kaynak: HABER MERKEZİ